Kantareller Anne Adsten

Några rader från VD v36

7 september, 2021
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Anne Adsten
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Den sjätte årstiden?

Den femte årstiden är ett väl förankrat begrepp, ett begrepp som vi stolt använder i den här delen av landet för att beskriva vårvinterns tjusning. Men den sjätte då? Är det inte dags att vi lika stolt präntar in ”höstsommar”?

Jag älskar höstsommar. Lite motsträvigt i ett par dagar och visst känns det som att det är ett år kvar i princip tills man får göra något kul nästa gång efter att sommarsemestern är avslutad. Men som sagt, den känslan lägger sig snabbt. Rutinerna kommer tillbaka, många av dom väldigt uppskattade. För egen del saknar jag inte att få frågan 5 gånger per dag vad vi ska äta, eller att minst tre gånger per dag springa till den lokala mataffären i brist på framförhållning från alla medlemmar i familjen.

Jag har alltid uppskattat naturen, men på senare år har den uppskattningen växt, och då speciellt när den sjätte årstiden infaller.

För många tas de sparade semesterdagarna ut för att spenderas med bössan på axeln, andra med en korg eller hink i handen. Oavsett vad så bjuder naturen in oss, och för oss här i Jämtland Härjedalen har vi den som vanligt runt knuten.

Just det här fenomenet börjar mer och mer bli en reseanledning, och än finns det massor av potential kvar i att utveckla den.

Jag har länge hävdat att man kan ta betalt för en stubbe och en kopp varm choklad, bara man har finessen att paketera den, gärna tillsammans. En kunskap jag anser att vi i vår region börjar bli riktigt vassa på.

Så ut och njut nu av höstsommaren, Den sjätte årstiden och vem har sagt att man inte kan bada i september, solen värmer oss än!

Skip to content