Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

Några rader från Vd v48

29 november, 2021
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Vad händer om vi bara stannar på marken, och varför kan inte barnen i Jämtland Härjedalen ta sig en tupplur under resan?

För ett par dagar sedan fick jag äran att delta då Stora Turismpriset skulle delas ut i huvudstaden. Jag valde att använda tåget som färdmedel på vägen dit och flyget på vägen tillbaka. Veckan innan var jag på språng runt om i regionen, då blev det bilen som fick ta mig fram. Olika transporter passar således vid olika tillfällen, men där vi bor och verkar behöver vi dom alla. Givet ska vi alla hjälpas åt att hitta fortsatta lösningar till att vara så miljövänliga vi bara kan, det är ett arbete som vi kommer att fortsätta att driva här på JHT.

Många helger under året åker jag och min familj till fjällen, vi startar fredag och kommer hem igen söndag. Speciellt på vägen dit kan både jag och mina barn vara trötta efter en intensiv vecka. En tupplur skulle således sitta perfekt medan min man styr, men icke! Kvalitén på många av våra vägar i Jämtland och Härjedalen är allt annat än tupplursvänliga, man guppar en hit och en dit. Vi är många som tillsammans försöker lyfta blicken i att vi som region måste bedömas inte bara utifrån antalet invånare när man räknar på anslag till förbättringar och underhåll av just vägarna, vi måste framåt bedömas utifrån hur många som faktiskt trafikerar våra vägar. Under vissa perioder av året är vi fler än i många storstäder i Jämtland Härjedalen tack vare våra populära destinationer.

Så, jag kommer att fortsätta använda både luften och marken, givet kompenserar jag i den mån det är möjligt. Bilen försöker jag alltid se till att den är fulladdad med el om jag har ett behov av den, men för att kunna verka här, för att kunna besöka oss och för att attrahera måste vi som region kunna erbjuda transportmöjligheter värda just vår attraktionskraft.

Jag och vi kommer som sagt fortsätta att sätta miljön främst, det gör oss också attraktiva!

Skip to content