Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

Några rader från VD – vecka 9 2021

1 mars, 2021
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

En månad nu som ny VD men främst kollega här på JHT. På ett sätt känns det som att jag varit här mycket längre än så, men tiden går som bekant fort när man har kul, och roligt har jag verkligen. Sedan sist har vi passat på att rensa här på kontoret, jag har varit åtskilliga vändor på återvinningen och på loppisar. Det har varit en behövlig städning som återigen framkallade en hel del skratt. Vill man lära känna sina kollegor i lite raskare takt är mitt tips att boka in en röjardag.

Med mig som ny här på JHT passar vi också på att ”städa” i våra uppdrag, vi hjälps åt att påminna varandra om att allt vi gör och tackar ja till antingen ska platsa in i något av de pågående projekten eller i vårt huvuduppdrag. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer om de tre delarna vi arbetar inom.

Första styrelsemötet för JHT

Jag har också klarat av mitt första styrelsemöte, om än lite pirrigt. Jag ser verkligen så mycket fram emot styrelsens arbete framåt. Det finns en enorm kunskap där som jag vet kommer ge mig de bästa förutsättningarna att tydligt leda arbetet framåt.

En egen dag med fokus besöksnäring – hösten 2021

Vi, JHT har under många år varit en stolt partner till Guldgalan. I år har vi beslutat att avstå och istället skapa en egen dag och kväll med fullt fokus på just besöksnäringen. Vi vill ta chansen att lyfta allt det vi tillsammans gör inom besöksnäringen och skapa en dialog med våra medlemmar kring vår verksamhet framåt. Givetvis kommer vi att dela ut ”Årets Turismföretagare” med inspel från JHTs medlemmar. Du kanske redan nu sitter på kloka inspel eller idéer om vad vi ska fylla den här dagen med, hör av dig!

Miljö och kulturhistoria

Många möten har det hunnit bli för mig under denna månad, ett par jag vill lyfta är styrgruppsmötet med ”Miljö och klimatrådet”. Här sitter representanter med från bland annat politiken, regionen och sådana som jag som representerar olika delar av näringar. Med rådande läge tror jag det här arbetet kommer bli om möjligt än viktigare. Att konkret hitta lösningar som fortsatt ger våra gäster de bästa möjligheterna att resa hit men också att visa en mognad i en hållbar produkt. Jag har också suttit med och mött olika aktörer inom kulturhistoria. En viktig del av näringen som jag tror kommer än mer få det ljus den förtjänar på grund av pandemin. Vi ser allt fler inklusive mig själv som intresserar sig för det historiska, både vad gäller miljöer, traditioner och upplevelser.

Besöksnäringen i fokus

Vår näring får just nu klä en hel del skott både i tryckt media men även i de sociala, och då främst utifrån situationen i fjällvärlden. Vi tillsammans med flertalet destinationer, Länsstyrelsen och Regionen har fortsatt med våra viktiga avstämningar med inriktning just nu på lovveckorna. Min upplevelse och det jag hör i detta nätverk är att jag imponeras av det förebyggande arbete som görs där ute. Den plats jag själv känner mig tryggast i är i skidbackarna eller om jag väljer ett restaurangbesök utifrån det ansvar som dessa arrangörer tar under omständigheterna. Vi är många som fortsatt håller i och håller ut, men vi ska komma ihåg att många i näringen har det minst sagt extremt tufft just nu och att vi som gäster bär ett eget ansvar.

 

Tills vi hörs igen…

 

Skip to content