Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

Några rader från VD – vecka 12 2021

22 mars, 2021
Text: Jämtland Härjedalen Turism

Hur länge tycker ni att man får vara ny på jobbet? Jag har hört 100 dagar, kan det verkligen stämma? Räknar jag veckodagarna är jag i skrivande stund inne på min trettiosjätte, ändå massor av tid kvar att vara ny, sextiofyra för att vara exakt. Min plan är att fortsatt maxa dom med nyfikenhet och möjligheten att ställa frågor utan att veta för mycket om det förgångna. Jag tror nämligen att just nyfikenheten och lusten att vara vetgirig med viljan att utveckla är det som kännetecknar mitt och vårt arbete här på JHT.

Tid att utvärdera

Bara genom att ställa frågan ”varför” kan vi ge möjligheten för mottagaren att få sig en sund tankeställare, och kanske hitta nya, bättre och oupptäckta sätt att fortsätta. Det kan också göra att vi ges tillfälle att stanna upp och inse att det vi gör är bra och inte alls behöver förändras. Men likt små barn tror jag att vi oftare ska våga fråga oss själva just ”varför”.

Många förstagångsgäster

I mitt, och vårt dagliga arbete just nu är det så klart mycket fokus på pandemin och dess fortsatta utmaningar den ställer besöksnäringen inför. Men kan det vara så att den medfört något gott? Provocerande tanke så klart. Vi kan dock se att många har upplevt vår region som gäst för allra första gången. Det har varit fler vurpor i våra skidbackar i vinter av modiga förstagångsskidåkare som verkligen kämpat bara för att klara av liften. Tidigt in i pandemin såg vi de som upplevde tjusningen av vandring eller kanske våghalsigt testat cykling för allra första gången. Det har inte funnits en enda husbil eller husvagn att hyra under lång tid. Ja, ni förstår vart jag är på väg.

Utmaningen i denna glädje är att det måste göras hållbart, från nu och framåt. Här för vi redan nu en god dialog med Länsstyrelsen om just detta med hjälp av alla destinationsorganisationer som besitter värdefull kunskap från verkligheten. För givet vill vi fortsätta i samma takt, att visa upp vår unika miljö med dess innehåll, men återigen måste detta, på alla sätt, ske hållbart. Vi är dessutom flera som måste få verka och vara där ute, och hitta sätt hur vi tillsammans kan ta ansvar och visa både förståelse och respekt för varandra. Ett otroligt viktigt arbete så klart, där vi här på JHT vill agera för bästa möjliga resultat för alla.

Den unika femte årstiden

Nu kommer en årstid som gör oss här i regionen unika, vårvintern. Jag ser fram emot en lite bränd näsa med påskfjädrar i riset, men jag ser också fram emot de veckorna som kommer efter en i år tidig påsk. Än så länge har vi en bra bit kvar av den traditionella vintersäsongen, så ut och njut.

– och glöm inte att påminna våra gäster om den unika femte årstiden i ord och bild – tillsammans når vi längre!

Tills vi hörs igen…

Skip to content