logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-360x100-optz
Naturturismforum Vålådalen 2019

Naturturismforum Vålådalen: Ledande besöksnäringsaktörer med naturen som arena

13 december, 2019
Text: Karin G Grahnlöf & Linda Wasell, JHT
Utomhusmatlagning med Lena Flaten vid Naturturismforum Vålådalen 2019
I november träffades ledande företagare, destinationer och aktörer inom så kallad Naturturism i Vålådalen på det så kallade Naturturismforum. Temat var Hållbarhet på riktigt där programmet i sig genomfördes under den devisen. Framstående talare som körde workshops med de engagerade deltagarna gav utrymme för viktig dialog och förståelse. Linda Wasell och Karin Gydemo Grahnlöf både planerade, arrangerade och modererade eventet. 
Karin G Grahnlöf vid Naturturismforum Vålådalen 2019.
Karin G Grahnlöf vid Naturturismforum Vålådalen 2019.

Where Gay Travel is King

Zachary Moses – VD för HEtravel, USA`s första och största resebyrå inom gay adventure segmentet körde övningar, aha-känsla och inspiration i hur vi kan inkludera fler. Efter att han gjorde ett bejublat framträdande under ATTA Elevate i USA sommaren 2019 gör han nu sitt första besök i Sverige för att inspirera till möjliga affärer. Zachary kandiderar just nu till guvernör i Utah, plockar bland annat röster genom att köra Uber där han pratar med potentiella väljare.Zachary´s besök var också i formatet fam-trip, dvs där vi rekade för potentiellt framtida paketeringar för dem att sälja oss i deras portfölj.

Anna Pollock

– Grundare av Conscious Travel –  Flourishing Beyond Sustainability: the promise of regeneration – En av de mest ihågkomna och uppskattade föreläsarna inom Adventure Travel Trade Association´s tider. Anna Pollock, lyfte möjligheten och vikten av medvetet resande, varför, vad och hur vi kan agera ansvarsfullt!

Aktivitet som strategi

Pernilla Gravenfors, VD och delägare i Holiday Club med en vardag som såväl äventyrare, “intraprenörsunder” och med en disruptiv känsla för hur man skapar lönsamhet inom besöksnäringen.

Outdoor Cooking lunch

– Grytor som kokade, hällar som stekte och eldar som värmde. Niki Sjölund, foraging guru och Lena Flaten – en av Nordens främsta Outdoor cooking chef´s och Årets företagare i Åre bjöd in till både lunch och fika-workhop som visade vad naturen har att erbjuda.
Deltagare vid Naturturismforum Vålådalen 2019.
Deltagare vid Naturturismforum Vålådalen 2019.

Marken som arena

Naturturismföretagen bedriver sedan ett tid ett spännande projekt som hanterar de utmaningar och möjligheter som just naturturism på annans mark innebär. Projektledare Dan Jonasson guidade oss igenom nuläge och bjöd på lärdomar inför framtiden.

Resultat och reflektion från ATWS 2019 i Göteborg

Ett långt och dedikerat arbete för att få Adventure Travel World Summit till Sverige är genomfört med ett avslutat lyckat event. Jenny Jonevret Visit Sweden och Christina Rådelius Tillväxtverket presenterade resultatet.

Nya Certifieringssystemet för Naturturismföretagen

– Generalsekreterare Joakim Hermansson berättade och coachade i varför och hur vi kan certifiera mera.

Avslutningsyoga

– Deltagarna andades in, andades ut och njöt av ny inspiration! Malin Kronvall som arbetar med Mountain Mindfullness höll i andningen. Hon har yogat en hel livstid och använder fjället som rekreation. För henne lever naturen och yogan i symbios och är en källa till andhämtning och ny energi.
Skip to content