logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
flyg äventyr snö resa upptäcka

Kampanj i samband med: Ny direktlinje Köpenhamn-Åre Östersund Airport

18 december, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: Arild Vågen

Under vintern kommer det att finnas en ny direktlinje för skidintresserade danskar med SAS mellan Köpenhamn och Åre Östersund Airport (CPH-OSD). Mellan vecka 51 och vecka 8 kommer det att bitvis finnas flyg torsdagar, lördagar och eller söndagar. Med rådande kronkurs, Jämtland Härjedalens snötillgång, säkra destinationer och barnvänlighet så känner vi att vi kan välkomna vinterns danska gäster med en bra produkt. Via Jämtland Härjedalen Turisms projekt Välkommen åter planeras ett flertal aktiviter för att skapa uppmärksamhet kring vinterns direktflyg.

SAS Flygplan Åre Östersund Airport med tidtabell CPH-OSD 2023-2024
Vinterns turlista för direkttrafik mellan Köpenhamn och Åre Östersund flygplats 21 december – 25 februari.

Journalistresor inför vinterns flygningar

Tillsammans med Visit Sweden planeras en journalistresa till Östersund och Vemdalen 18-21 december där ett antal journalister bjuds in på smakprov av regionens aktiviteter. Resan kommer att fokusera på Östersund och Vemdalens utbud med tanke på dansk gäst. Gruppen kommer sedan att vara med och välkomna de första gästerna som anländer till Frösön den 21a december.

Journalistresor på egen hand

För danska journalister som är nyfikna på Jämtland Härjedalen och inte har möjlighet att resa 18-21 december så kommer projektet att ta hjälp av Visit Sweden för att välkomna journalister som anländer på egen hand. Med hyrbil kommer de att få en nära nog autentisk upplevelse till någon av regionens skiddestinationer, exempelvis Trillevallen och Åre.

Ökad kännedom om regionen

Parallellt så satsade Jämtland Härjedalen Turism extra medel kring att öka kännedomen på den danska marknaden med hjälp av pressmeddelanden och en kampanj i SoMe under hösten 2023. Kampanjen fick en egen landningssida på JHTs sida adventuresweden.com med undersidor för de åtta destinationer som valt att delta i kampanjen: Storlien, Trillevallen, Åre, Bydalsfjällen, Östersund, Vemdalen, Funäsfjällen och Lofsdalen. Förhoppningen är både att den nya rutten ska fungera så bra som möjligt samt att arbeta fram en ökad kännedom om de vinterdestinationer som länet har att bjuda på med säkra, barnvänliga backar, god mat, roliga kringaktiviteter och ett konkurrenskraftigt pris dessutom med rådande kronkurs. Satsningarna kommer att utvärderas kontinuerligt.

Jämtland Härjedalen Turism:s VD Teres Gärdin i radiointervju om vinterns flygningar:

Turism-vd:n tror på ny flyglinje från Köpenhamn till länet (SR)

Resultat av pressmeddelande:

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København

Svensk skiresort tilbyder overnatning i iglo

Inslag i Sveriges Radio om nya flyglinjen, ca 00.50 in i programmet

Artikel i Jämtlands tidning om nya flyglinjen CPH-OSD

Artikel i Insiderflyer.dk om nya flyglinjen CPH-OSD: Tag fly direkte fra København til Østersund og oplev vinterdage i de snedækekede svenske fjelde

Inslag om nya direktlinjen och möjligheter till ökad kännedom om Jämtland Härjedalen via projektet Välkommen åter i Sveriges Radio P4 (Ca 2,16 in i sändningen).

 

Resultat av Danmarkskampanjen

Totalt fick vi 14 artiklar i dansk media till ett beräknat PR-värde av 161 950 SEK
SoMe-kampanjen gav en räckvidd om 342 000 personer som nåddes ca 4 gånger. Över 1,4 miljoner visningar och en engagemangsgrad på 3,69% (2-5% är vanligt) och detta gav 12 735 klick in till landningssidan, vilket gör att vi känner att budskapet gick fram.
Vi kommer även att kunna titta på beläggningsstatistik framöver för att ytterligare avgöra vilken nytta kampanjen medverkade till.
Skip to content