Cykling Lofsdalen Emil Sergel

Nyheter inför sommaren 2021

1 mars, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Cykling i Lofsdalen. Foto: Emil Sergel

Pandemin har medfört både begränsningar och möjligheter för destinationer och turismföretag i Jämtland Härjedalen. De verksamheter som har störst möjlighet att utvecklas med de nya förutsättningar som pandemin fört med sig har oxå störst möjlighet att finnas kvar för framtidens gäster.

Nyheter inför sommaren 2021 i Jämtland Härjedalen

Hemester-trenden och pandemin har bidragit till att allt fler söker en aktiv semester i fjällen även på sommarhalvåret: enligt en ny rapport från Visit Sweden förväntas 3,7 miljoner svenskar att semestra inom landet 2021.

Aktiv semester i Åre

Allt fler söker en aktiv livsstil och naturupplevelser samtidigt med att umgås på semestern tillsammans med familj och vänner. Skistar Sports & Adventures erbjuder ett grundutbud av aktiviteter med en padellektion eller en löptur på fjället, där familjer sedan kan fortsätta med ett äventyr i höghöjdsbanan eller lek i pumptrackbanan för att avsluta med en cykeltur. För barnen är självklart även Valle med i sommartappning med fokus på lärande och rörelseglädje i naturen på Valle Kids Club och för de lite större finns Teen Camp Bike.

Träna din skicklighet på cykel i Åre Björnen

I Åre Björnen byggs fler så kallade trailleder som komplement till den “Skills Area” som finns där sedan tidigare för träning av hopp, kurvor och balans på cykel samt de Down Hill-leder som nås via sommaröppna liftar. I samma område byggs även en klätterpark/höghöjdsbana med inslag av ziplines för att kombinera klättring, lek och äventyr.

Nya padelarenor och inomhusarena för hopp och lek – ÅRE Jump Yard

Spela padel i den stora konferenshallen i Holiday Club Åre eller i Duveds nya padelarena som håller på att byggas, Åre Sport Center. Duvedshallen kommer även att innehålla gym. 2020 öppnade Åres nya inomhusarena för avancerad hopp och lek, Åre Jump Yard.

Träna med paret Jönsson Haag, systrarna Kallur samt Maria PH och Hans Olsson

I Åre utvecklas leder, skyltning och rastplatser vidare för fjällöpning och vandring som gäster kan nyttja på egen hand eller med bokningsbara guider. Uthyrning av cykelprodukter, vandringsutrustning och sportartiklar kommer att utvecklas. Dessutom kommer Skistar att erbjuda Camps, unika paketeringar där de tillsammans med utvalda ambassadörer som systrarna Kallur, paren Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson samt längdskidåkarparet Emil och Anna Jönsson Haag inspirerar till att vistas i den fina fjällmiljön, rörelseglädje och aktiviteter tillsammans i kombination med avkoppling och god mat.

Lofsdalen Fjällpark MTB fortsätter att växa sommaren 2021

Lofsdalen Fjällpark MTB ligger på 800 meters höjd kommer när den är klar erbjuda mil med fjällcykling för hela familjen. Under sommaren 2021 fortsätter arbetet med att färdigställa fjällparken och nya leder öppnar i takt med att de blir klara.

Lofsdalen gör fjället tillgängligt för alla generationer

I sommar öppnar en mycket enkel vandrings- och cykelled på 2,1 km där alla, både med barnvagn, rullstol, rullatorer och gåstolar får möjlighet att upptäcka fjällen. Den vackra vandringsleden lutar lätt uppför och tar dig till ett vindskydd på kalfjället med fantastiska vyer.

Vildmarksleden MTB, Pilgrimsleden MTB och Rutvallsleden MTB- nya leder på Södra sidan Lofssjön

För stigcyklisterna öppnar i sommar tre nya stigcykel-leder på södra sidan Lofssjön. Utmanande fjällcykling med oändlig utsikt. El-MTB eller egen kraft – du bestämmer. Psst! Missa inte ett besök på Våffelstugan.

Lofsdalens kulturvandring – om en fjällbys historia

I sommar kan alla vandra eller cykla en kulturled runt i Lofsdalen by. Hela 25 kulturskyltar skapar en fem kilometer lång ny kulturled där du kan läsa om allt från guldgrävare till samerna i Härjedalen. Till vandringen finns även en digital tipspromenad för att testa dina kunskaper.

Pilgrimsloppet 2021 – i ny tappning

I årets upplaga av Pilgrimsloppet startar åkarna när de vill och åker vart de vill i Lofsdalens skidspår.

Tävlingen pågår från 27/3 till 11/4 och sträckan är 27 km. Alla intäkter går till att stötta Lofsdalen SK och Lofsdalens barn och ungdomar.

Glamping på flera håll i Jämtland Härjedalen

Inför sommaren 2021 finns möjligheter till glamping (lyxigare camping med möblerade färdiguppställda tält) vid Uppvallens fäbod i lilla fjällbyn Lofsdalen samt sedan förra sommaren vid skidtunneln Mid Sweden 365 strax utanför Gällö. I slutet av förra sommaren meddelade även Jon Henrik Fjällgren att han satt upp ett glamping-tält på sin gård i närheten av Hede och Sonfjällets nationalpark.

Fjällcykling för alla Emil Sergel
Fjällcykling för alla. Foto: Emil Sergel
Skip to content