fiske sommar älv

Nyhetsbrev v23 2018

8 juni, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Niclas Vestefjell
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Turismens årsbokslut i Jämtland Härjedalen

År 2017 blev ett starkt år för turismen i Jämtland Härjedalen och Sverige som helhet. De samlade turismutgifterna för Sverige ökade med 7,4 % jämfört med 2016 vilket är den kraftigaste ökningen sedan 2006. I Jämtland Härjedalen genererade turismen 200 miljoner i omsättningsökning. Läs mer.

Luftfartsforum Norge

Karin G Grahnlöf, JHT, fanns på plats vid senaste Luftfartsforum på Trondheim Vaernes flygplats för att tillsammans med övriga ledamöter bland annat besluta om en strategiplan inklusive handlingsplan för Luftfartsforum kommande år.

Skafferi63 för professionellt matintresserade

I projektet Creative Region of Gastronomy har konceptet Skafferi63 tagits fram tillsammans med LRF, Torsta, Östersunds Kommun och Region Jämtland Härjedalen. Syftet är att våra elva miljoner gästnätter ska göra större skillnad i landskapet och att fler gäster ska handla lokalproducerad mat på evenemang, restaurang och i butiker. Läs mer.

Sommarens vägarbeten i regionen

Sommarhalvåret är en intensiv period för både besöksnäringen och för att kunna säkra bättre biltrafik till Jämtland Härjedalen i framtiden. Underhåll bidrar till att livslängden på vägarna blir så lång som möjligt. För våra gäster till Jämtland Härjedalen i sommar innebär det att vissa sträckor kan ta längre tid att resa och att de ibland blir hänvisade till alternativa vägar.

Läs hela Nyhetsbrevet v23 2018 här.

Skip to content