logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-360x100-optz
Åreskutan skidåkare Niclas Vestefjell

Nytt direktflyg från Berlin till Åre Östersund

9 juli, 2019
Text: Linda Wasell, JHT

Den framgångsrika satsningen på Jämtland Härjedalen fortsätter när easyJet startar upp ännu en direktlinje till Åre Östersund flygplats.  Flygbolaget som årligen flyger 90 miljoner resenärer adderar även Tyskland, Berlin med en direktlinje. Utvecklingen har därmed resulterat i att easyJet vintern 2019/2020 flyger från London Gatwick, Köpenhamn Kastrup och Berlin Tegel Airport till Åre Östersund Airport, som nu börjar bli en etablerad nod i easyJets linjekarta.

Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen. Den nya linjen gör att Jämtland Härjedalens genuina naturupplevelser, gastronomiska pärlor och vintersportaktiviteter blir tillgängliga för ännu fler internationella gäster. Tyskland som marknad är relativt oprövad men med stor potential och Jämtland Härjedalen Turism har arbetat hårt för att få till denna etablering.

Flygbolaget easyJet spås nå Paris-avtalet och ligger i framkant vad gäller elflygplansutveckling för persontrafik. Läs mer om det här

Skip to content