Östersund shopping Sandra Lee Pettersson

Östersund

3 mars, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Sandra Lee Pettersson

Östersund är Jämtland Härjedalens enda stad med ca 63 000 invånare och ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer samt attraktioner och aktiviteter sommar som vinter.
Östersunds stad och Frösön ligger vid Sveriges femte största sjö Storsjön. Destinationen omfattar Östersunds kommun.

Östersund har ett väl utbyggt system av längdåkningsspår, stadsnära skidbackar, ett äventyrsbad och ett flertal andra attraktioner som attraherar barnfamiljer. Jamtli är en av stadens största attraktioner, ett länsmuseum för Jämtland Härjedalen som består av kulturhistoriska byggnader och miljöer som presenteras av skådespelare sommartid, ett inomhusmuseum med fasta och tillfälliga utställningar och Nationalmuseum Jamtli med konstutställningar. Östersund har en nationell arena för skidskytte för världscuper samt världsmästerskap. Vintertid lockar även Vinterparken med aktiviteter vid och på Storsjöns is: skridskoåkning, släde, skidor, promenader, kite och isjakt.

Till Östersund: bil, tåg, buss eller flyg till Åre Östersund airport på Frösön.

Destination Östersund skapar tillväxt genom aktiviteter som främjar handel, evenemang, möten och turism. Visit Östersund genererar fler nöjda besökare till Östersund och Jämtland genom gott värdskap, objektiv information samt målmedveten försäljning och marknadsföring av Östersund.

www.visitostersund.se
Mail till Visit Östersund / Östersunds turistcenter
+46 (0)63-7011700

Skip to content