Anna-Caren Sätherberg riksdagen Åre

Pod: ”Besöksnäringens tillväxt och roll vid inflyttning” – Anna-Caren Sätherberg

19 oktober, 2021
Text: Martin Johansson, JHT
Anna-Caren Sätherberg gästar JHT podden. Hon bor i Åre och finns till vardags i Sveriges riksdag.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Anna-Caren Sätherberg jobbar till vardags som riksdagspolitiker. När hon inte jobbar i Stockholm bor hon i Åre. Anna-Caren flyttade till Åre när Kabinbanan skulle byggas och har sen dess sett en explosionsartad utveckling i Åredalen. Men vilka utmaningar kan lokalt uppstå när en liten by växer så rekordartat? Och vad är kringeffekterna på andra samhällen i anslutning till Åre?

Anna-Caren är riksdagspolitikern med passion och engagemang för landsbygd generellt, men Åre kommun i synnerhet. Hennes pappa var bokstavligen med och förde upp kabinbanan på Åreskutan och sen barnsben har hon verkat i de olika yrken besöksnäringen sysselsätter.

Avsnittet belyser också kort om hur offentliga servicestationer ska finansieras när många turister och säsongsarbetare inte är skrivna på orten och därmed går den inbetalade kommunalskatten till andra kommuner.

Samtalsledare är Håkan Lundqvist med projektledare Martin Johansson som bisittare.

Podavsnittet hittar du HÄR

Lyssna på avsnittet och återkoppla gärna med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

Skip to content