Robert Pettersson Etour Martin Johansson

Pod: “Det är livsstilen som lockar” – Robert Pettersson

2 juni, 2021
Text: Martin Johansson, JHT
Robert Pettersson berättar om besöksnäringens betydelse för utvecklingen av en region.

Robert Pettersson vid Etour, Mittuniversitetet i Östersund, har forskat kring besöksnäringen i mer än två decennier. Att den driver på regional utveckling och spelar en viktig roll är han övertygad om. 

Kontrollbord podcast

I det här avsnittet av Jämtland Härjedalen Turisms podcast-serie om Besöksnäringens roll för regional utveckling, belyser samtalet bland annat den starka inverkan som näringen har för de lokala invånare som bor och verkar i de samhällen där besöksnäringen är stark.
Robert menar bland annat att saker som till exempel infrastruktur, bensinmack, fastighetspriser, den lokala butiken med mera – alla blir påverkade positivt av besöksnäringen och bidrar till ett ökat utbud för lokala invånare.

”Långt ifrån alla kan lyckas, men det är oftast en livsstil som lockar”, säger Robert Pettersson, turismforskare vid Etour som bekräftar besöksnäringens viktiga roll för utveckling, inflyttning och attraktionskraft i turismdestinationer.

Lyssna på pod-avsnittet och återkoppla med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

Skip to content