Tre S

Pod: ”Ensam är inte stark” – Andréa Wiktorsson, Peter Andersson och Rickard Grip

12 januari, 2023
Text: Jonas Herjeby, JHT
Storsjöyran, Storsjöcupen och Skidskyttet är tre stora och årligt återkommande evenemang i Jämtland Härjedalen. Dessa tre S samarbetar sedan ett år tillbaka genom att dela kunskap och erfarenhet mellan varandra. Foto: Göran Strand, Aloq

Evenemang och upplevelser är en stor del av besöksnäringen. I det här avsnittet av podcasten får studion besök av tre stycken evenemang som tar hjälp av varandra för att helheten ska bli bättre. Podcasten görs inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0.

Tre S
Andréa Wiktorsson, Peter Andersson och Rickard Grip gästar poddstudion och pratar samverkan kopplat till evenemangens roll för regionen. Foto: Håkan Lundqvist

Evenemangen skapar värden

Tre S, eller ess för den delen, som hittat styrkan i att samarbeta. Storsjöyran, Storsjöcupen och Skidskyttet är tre av Jämtland Härjedalens största årligt återkommande evenemang som bidrar till att både sätta vår region på kartan och att ge besökare såväl som oss boende minnesvärda upplevelser. Med Destination Östersund som koordinator har de hittat nya sätt att dela erfarenheter, kunskap – och även personal mellan sig. Och kan en samlad röst även göra skillnad på ett större plan?

I det här avsnittet gästas vi av Storsjöyrans Andréa Wiktorsson, Storsjöcupens Peter Andersson och Skidskytteförbundets Rickard Grip som berättar om hur de samverkar och hur det kan te sig i praktiken. Vi får även höra mer om evenemangens sociala betydelse och hur de skapar olika värden för oss i Jämtland Härjedalen.

JHT:s Jonas Herjeby kommer med inspel och Håkan Lundqvist leder samtalet. Hitta avsnittet här eller där du annars följer dina poddar.

Skip to content