logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Eva Åslund Fjällhornet

Pod: ”Ett gott värdskap är det viktigaste vi har” – Eva Åslund

2 februari, 2023
Text: Jonas Herjeby, JHT
Eva Åslund driver anläggningen Fjällhornet i Ljungdalsfjällen. För henne är värdskap A och O. Foto: Håkan Lundqvist

God morgon! Har du sovit gott i natt? Hoppas du får en fin stund tillsammans med vår podcast. Ett gott värdskap kan handla om något så enkelt som att le och vara trevlig mot den du möter, men vi gräver också lite djupare i ämnet i dagens podcast-avsnitt! 

Ett gott värdskap gynnar alla

Att ta emot besökare är något vi kan i Jämtland Härjedalen. Vi har en lång tradition av besöksnäring och att få våra gäster att känna sig välkomna. Så vad annat att göra än att i dagens avsnitt dyka vi ner i ämnet värdskap, vad det betyder och varför det är så viktigt.

I studion gästas Håkan och Jonas av Eva Åslund som driver en anläggning i närheten av Helagsmassivet. Vi pratar om hennes syn på värdskapet och hur det kan vara både en konkurrensfördel, skapa stolthet och vara något att samlas kring för att gynna hela platsen. Tillsammans med Eva pratar vi också, utifrån Ljungdalen som exempel, om hur lokala samarbeten skapar positiva effekter för både värd, besökare och lokalsamhälle. Med ett leende kommer man långt, både som stugvärd och rörmokare!

Verktyg för värdeskapande

I avsnittet får vi också höra om den nya Värdeguiden för besöksnäringen i Jämtland Härjedalen som tas fram inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0. Värdeguiden är ett verktyg för att skapa både gott värdskap och gästskap här i regionen och den kommer vara färdig under februari 2023.

Lyssna på avsnittet i sin helhet här, eller där du annars har dina podcasts samlade.

Skip to content