Terese Bengard. Foto: Martin Johansson

POD: ”FÅR BESÖKSNÄRINGEN HELA SVERIGE ATT LEVA?” – Terese Bengard

2 november, 2021
Text: Martin Johansson Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Martin Johansson
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email


Terese Bengard jobbar som verksamhetschef för organisationen ”Hela Sverige ska leva”, hon är hemmahörandes i Ragunda och vill inte bo någon annanstans. Terese pratar om hur viktig besöksnäringen är för att hela Sverige ska kunna leva, allt ifrån ankrace till stora kulturella evenemang i anslutning till glesbygdsområden.

Terese är känd för att stå upp för glesbygden och med saklig och vass retorik hjälper hon till med att belysa viktiga synpunkter runt samhällsutvecklingen i Sverige. Som före detta kommunalråd i Ragunda kommun har hon en bred syn på vad hon tycker behövs för regional utveckling.

I avsnittet pratar vi om hur svårt det är för aktörer i en del glesbygdskommuner att växla upp då infrastrukturen ofta är haltande. Men vi pratar också om många olika initiativ som finns i glesbygdskommuner och som gör bygderna levande,

Samtalsledare är Håkan Lundqvist med projektledare Martin Johansson som bisittare.

Podavsnittet hittar du HÄR

Lyssna på avsnittet och återkoppla gärna med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

 

Skip to content