Trine Amundsen Heimbygda

Pod: Kulturarvet ska stärka besöksnäringen – Trine Amundsen

19 januari, 2022
Text: Martin Johansson, JHT
Trine Amundsen är ordförande för Heimbygda, Hembygdsföreningarna i Jämtland och Härjedalen.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Trine Amundsen är ursprungligen ifrån Norge, men har huserat i Sverige och Jämtland under stor del av sitt vuxna liv. Hon har ett förflutet som bland annat VD på Torsta och som regionchef på LRF Jämtland. Trine är ordförande för Heimbygda, och just traditionellt hantverk ligger henne väldigt varmt om hjärtat tillsammans med den historia, och historier som är Jämtland Härjedalens kulturarv .

Heimbygda är den regionala organisationen för 73 hembygdsföreningar i Jämtland och Härjedalen. Inom Heimbygda pågår just nu ett stort arbete, i projektform, runt storytelling och kulturarvet som attraktiva besöksmål. Ett arbete som ska bidra till att mer av Jämtland Härjedalens kulturarv ska bli en aktiv del av och en större aktör inom besöksnäringen för att locka besökare till region Jämtland Härjedalen. I detta podavsnitt medverkar Trine Amundsen, som är ordförande för Heimbygda i Jämtland Härjedalen, hon delger sina tankar om hembygdsrörelsen, sina tankar om projektet och hur hembygdsrörelsen skall kunna locka till sig besökare.

Samtalsledare är Håkan Lundqvist, i detta avsnitt ackompanjeras han av projektledare Martin Johansson.

Podavsnittet hittar du HÄR

Lyssna på avsnittet och återkoppla gärna med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

Skip to content