Patrik Jemteborn

Pod: ”NÄR EVENEMANGEN BIDRAR TILL TILLVÄXT” – Patrik Jemteborn

12 oktober, 2021
Text: Martin Johansson, JHT

Patrik Jemteborn har mångårig erfarenhet av att jobba med stora internationella evenemang, främst via Skidskytte. Han har på nära håll sett hur en arena byggts upp och hur evenemang bidrar till tillväxt. Nu gästar han Jämtland Härjedalen Turisms podcast där vi samtalar om just besöksnäringens roll för regional utveckling.

Patrik Jemteborn är ett namn som nämns med stor vördnad för sin gärning inom internationella evenemang, främst inom skidskyttet. Han är nu handplockad för att sitta i ledningsgruppen för Skid-VM i Trondheim 2025. Han har arrangerat och sett hur stora evenemang bidrar till tillväxt, och vill nu dela med sig av infon.

Patrik betonar även vikten av att paketera och vilka möjligheter stora evenemang lämnar efter sig. Till exempel har Östersund en arena inom skidåkning, i världsklass, men som kanske är underutnyttjad. Dock hade inte möjligheten att nyttja den funnits utan till exempel Skidskytte världscupen eller Skidskytte VM. Men vem ska nyttja den?

Samtalsledare är Håkan Lundqvist med projektledare Martin Johansson som bisittare.

Podavsnittet hittar du HÄR

Lyssna på avsnittet och återkoppla gärna med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

Skip to content