Jerker Bexelius Gaaltije

Pod: ”Samisk kultur som tillväxtfaktor” – Jerker Bexelius

14 december, 2021
Text: Martin Johansson, JHT
Jerker Bexelius, Gaaltije
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Jerker Bexelius jobbar som verksamhetschef på Stiftelsen Gaaltije. Stiftelsen Gaaltije har genom sin personal och sitt samiska nätverk en unik kunskap om sydsamisk kultur, historia och samhälle. Söker man allmän eller speciell information eller kunskap kan man vända sig till Gaaltije. Inom organisationen och nätverk finns kunskap om arkeologi och fornminnen, språk, traditioner och traditionella och nya näringar.

Jerker Bexelius tillträdde som verksamhetschef på Stiftelsen Gaaltije 2009 och pratar i podcasten bland annat om Sametingets parlamentsbyggnad som ska uppföras i Östersund där bör det byggas ett rejält tilltaget museum, en plats där den samiska kulturen, och historien verkligen får utrymme, på riktigt. Det och samisk turism avhandlas i avsnittet.

 

Samtalsledare är Håkan Lundqvist, detta avsnitt ackompanjeras han av projektledare Martin Johansson och Stepan Vasyutin(arbetspraktikant ifrån Mittuniversitetets turismutbildning).

Podavsnittet hittar du HÄR

Lyssna på avsnittet och återkoppla gärna med synpunkter, åsikter eller tankar och idéer om vem du skulle vilja höra samtala i podcasten och varför med tema Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

Skip to content