logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Helena Fjellgren, Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening, berättar om Lofsdalens stora pris och vad som gör den lilla fjällorten så speciell. Foto: Privat, Ola Andersson

Pod: ”Vi i Lofsdalen är den lilla personliga orten” – Helena Fjellgren 

16 mars, 2023
Text: Jonas Herjeby, JHT
Helena Fjellgren, Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening, berättar om Lofsdalens stora pris och vad som gör den lilla fjällorten så speciell. Foto: Privat, Ola Andersson

En liten fjällort där nästan allt kretsar kring turism och alla känner alla. I Lofsdalen finns ett framgångsrecept som resulterat i utmärkelsen Årets fjälldestination och nu blickar de framåt för att utvecklas ännu mer. Helena Fjellgren gästar JHT:s podcast och berättar om priset, framtiden och lärdomarna från pandemin.

Lofsdalen är Årets fjälldestination

Det är alltid roligt för en enskild aktör att vinna ett pris, men när en hel destination vinner tillsammans är det nog ännu större. I februari tog nämligen Lofsdalen emot priset Årets fjälldestination på Grand Travel Award i Stockholm. Bakom vinsten ligger en stor kundnöjdhet som bottnar i ett nära samarbete mellan företagarna, en lokal stolthet som skapar en autenticitet samt många viktiga lärdomar från pandemin, enligt Helena Fjellgren från Lofsdalsfjällens Turistnäring Ekonomisk Förening som i dag gästar podcasten.

Nära lokal förankring

I avsnittet får vi höra vad turismen betyder för Lofsdalen som by där besöksnäringen är det stora levebrödet och vi pratar om vilka planer som finns framåt för destinationen för att fortsätta hålla balansen mellan utveckling, småskaligt och personligt. Vi får också höra varför det är viktigt att alla aktörer arbetar tillsammans och vad den lokala stoltheten bidrar med för att hållbart utveckla en fjälldestination.

Håkan Lundqvist och Jonas Herjeby finns i vanlig ordning i studion och podcasten görs inom JHT:s projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling 2.0. Du hittar avsnittet här eller där dina poddar vanligtvis finns.

Skip to content