Matlagning utomhus ger en extra krydda. Foto: Sandra Lee Petersson

Projektrapport ”Creative Region of Gastronomy” (CRG)

3 oktober, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: Sandra Lee Petersson

Samverkansprojektet CRG för maten som regional tillväxtmotor har inneburit fler affärsmöjligheter för länets matföretagare med en mängd olika insatser. Projektets huvudfokus har varit att en större andel av maten som produceras i Jämtland Härjedalen ska förädlas vidare inom regionen och finnas tillgänglig för konsumenter på restauranger, vid olika event och i offentliga måltider. Det skapar ett större värde lokalt och ger stadga till bilden av Jämtland Härjedalen som en gastronomisk region.

Torsta har varit projektägare för projektet och LRF Jämtland, Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Jämtland Härjedalen Turism (genom Mårten Wikner) har varit samverkanspartners med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.