Teres Gärdin 2022

Rader från VD v26 2022

27 juni, 2022
Text: Teres Gärdin VD JHT
Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Håkan Gärdin

En tydlig anledning för resan, men vad vill platsen skicka med oss hem?

För ett par veckor sedan besökte jag för första gången en fotbollsturnering utanför länet, oklart om sonen eller jag var mest taggad. Med tanke på min roll var det med nyfikna ögon jag vill se hur platsen för detta event skulle nyttja alla de besökare som rest dit av en tydlig anledning att få med sig något mer.

–Förutom en hes hals och en son som ibland tyckte mamma var pinsam, så fick jag med mig  en reflektion. Vilken otrolig möjlighet det innebär för platsen att kreera ett mervärde för besökarna i samband med ett evenemang. Räkna lågt att ett barn har i snitt med sig en medföljande supporter var. En supporter som mellan matcherna är villigt inställd till att både upptäcka och spendera, en möjlighet som man inte fullt ut dragit nytta av där jag var.

Oavsett inom vilket område man är verksam inom kan i stort sett alla gemensamt skapa just ett mervärde. Jag vet att det i samband med stora evenemang i länet ofta är fullbokat hos tandläkare, bilverkstäder och veterinärer.

Att ha destinationsorganisationer och kommuner som ser nyttan med arrangemang, och som vill skapa en totalupplevelse av platsen som sträcker sig längre än den egentliga anledningen till besöket, är värdefullt.

Vi är bra på det här i Jämtland Härjedalen, vi har en stark tradition hos oss, vilket i sin tur möjliggör utveckling av befintliga och att fler vill skapa nya evenemang. Allt för att generera mervärde, både i form av aha-känslor, upplevelser och till den gemensamma kassan för platsen.

 

Skip to content