Vålådalens naturreservat Ulrika Larsson Epic Trails

Rader från VD v39 2022

28 september, 2022
Text: Teres Gärdin, VD JHT
Jämtlandsfjällen i höstfärger. Foto: Ulrika Larsson, Epic Trails.

Alla nyanser av orange, Tomas Ledin och många frågetecken på det.

Älska hösten har blivit något slags begrepp, tycker ni inte? Att det liksom är vedertaget att vi ska älska just den här årstiden. Jag är själv med och bidrar till alla de färgglada bilder i alla nyanser av orange som läggs ut i våra sociala medier. Tända ljus, långa promenader sparkandes i löven, det är okej att dåsa framför burken under filten, och puttrande grytor på spisen som gärna får innehålla egenplockad svamp, men innebär inte hösten också ett uns av ledsamhet?

Baden, lukterna av allas grillar runt om i grannskapet, ljudet av gräsklippare är konstigt nog redan efterlängtat, frysen som konstant behöver fyllas på med glass och de ljumma sommarkvällarna där ett myggbett eller två till och med kan kännas okej.

Även om jag på riktigt alltid älskat hösten håller jag med Tomas Ledin, ”sommaren är kort”, och för mig är den redan saknad.

Ja, vi möter ännu en vinter med många oklarheter. Pandemins grepp har i stort sett släppt men bytts ut mot en osäker ekonomi, elpriser som känns påhittade, drivmedelsnotor som fortfarande ger oss hicka, ett krig som vi alla trodde skulle vara över nu. Listan kan göras lång på orosmoln på himlen och jag önskar att jag kunde skriva att vårt nya politiska läge snabbt kommer råda bot på allt detta, men det kan jag tyvärr inte.

Dock är vi många som gemensamt kommer att göra allt och lite till för att fortsatt efter bästa förmåga ropa både högt och tydligt vad vår näring behöver, var så säker.

Läget och utmaningarna till trots har vi under två år nu visat upp en magisk region för våra besökare, vi har öppnat upp ögonen på oss själva hur lyckligt lottade vi är att faktiskt få kalla Jämtland Härjedalen vårt hem, det tror jag gör att vi även klarar av kommande säsong.

Nu fotar vi några fler lövbilder i sprakande färger och gör oss redo för kung Bore. Att det skulle vara för lite rönnbär bör väl ändå kunna ge oss snö för våra älskade vinteraktiviteter.

Skip to content