Storsjöcupen

Rader från VD v41 2023

12 oktober, 2023
Text: Teres Gärdin VD JHT
Foto: Storsjöcupen

Barn och ungdomsidrottens evenemang ger klirr i kassan för platsen

Tack vare mina två söner har jag den stora förmånen att ägna en hel del av min lediga tid på sidan av fotbollsplaner, inomhushallar och golfbanor runt om i Sverige. Det absolut bästa jag vet är att få se dem utföra det som de är så passionerade för, känslan förstärks när jag dessutom kan dela spänningen och glädjen med andra föräldrar, som likt mig varken kan sitta still eller hålla låg profil, allt till stor glädje för mina söner, som tydligen upplever sin mamma som lite väl pinsam ibland. Men jag har lovat dem att jobba på det.

Deras idrotter tar mig till platser jag kanske inte annars skulle få uppleva, eller ha en anledning att besöka. Det är lite hit jag vill komma. När ibland flera tusen utövare tar med sig oss, de anhöriga som mellan matcherna både upplever och upptäcker platsen. Vi köper inte bara toast och hamburgare, vi spenderar mer än så. Vi bor, vi äter och vi handlar under tiden våra barn pirrigt tar oss igenom turneringen eller tävlingen. Vi tar inte heller bara med oss vinster eller ibland kanske förluster hem, vi tar med oss minnen, minnen som vi i vår tur berättar om. Allt skapat med barn och ungdomsidrott som lockelse.

Här i Jämtland Härjedalen är vi redan duktiga på de här typerna av evenemang som är så viktiga för oss. Jag vill hävda att styrkan från start föds i en stark idrottskultur, där många föreningar och klubbar får frodas med förståelse och stöd från kommunerna. När många går samman skapas det.

Så jag vill nyttja mina rader denna gång till att hylla alla de som på något sätt engagerar sig i barn och ungdomsidrott, ni lägger grunden för många av våra besökare men ni är också med och skapar en attraktion för de av oss som bor där.

Skip to content