Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism

Rader från VD v48 2022

28 november, 2022
Text: Teres Gärdin VD JHT
Teres Gärdin VD Jämtland Härjedalen Turism. Foto: Håkan Gärdin

Att ge är att få…

Jag har under lång tid, i mina olika yrkesroller alltid värnat om vikten att ge tillbaka. Jag ser det som en förmån att faktiskt alltid ha haft arbeten som jag tyckt om och utvecklats inom. Jo, givetvis har det funnits och finns dagar och stunder som jag verkligen velat byta eller till och med bryta ihop för, men jag är verkligen så tacksam så här långt i livet.

Därför är jag så glad att redan innan jag kom till Jämtland Härjedalen Turism, så var det uttalat att vi som organisation alltid och så mycket vi bara kan, just ska ge tillbaka i form av att agera mentorer och ta emot de som vill göra sin praktik hos oss.

I detta nu avslutar William som läser Turism och destinationsutveckling på Mittuniversitetet sin elva veckors långa praktik hos oss. Efter julledigheterna börjar Oscar sin, han läser masterprogrammet i Turism vid Mittuniversitetet.

Någonstans mitt i mitt yrkesliv valde jag att vända på kuttingen, att själv ge mig möjligheten att få ta del av någon mer erfaren. Valet var viktigt utefter vad jag ansåg mig behöva. Av en slump (eller var det menat) hamnade jag vid en middag med personen i fråga och på mindre än en kort sekund stod det klart, honom ska jag ha… och så blev det. Ett år ungefär, efter noga vald process att personen i fråga faktiskt skulle känna att den överensstämde med det jag ville uppnå med mentorskapet genomförde vi kontinuerliga träffar med olika syfte. Jag är oerhört tacksam för dessa som gav mig massor, kanske mer än vad jag förstod där och då. Mentorskapet gled lite av sig självt över i en fin vänskap. Jag letar faktiskt i detta nu efter någon ny mentor, jag har en klar bild över vad den personen ska ha för erfarenheter och kunnande för att matcha mina behov att utvecklas just nu.

Att jag och vi kan inspirera, vägleda, introducera och lära är en förmån lika mycket som en skyldighet anser jag. Häftigt är bästa ordet som beskriver den belöningen man får tillbaka av att få vara med, om än en liten bit på en persons resa framåt.  I vårt fall på JHT ger det oss en god möjlighet att stämma av mycket av det vi tror oss veta.

Så, alla ni där ute som har samma möjlighet som jag och vi har, ta den. Ge tillbaka, jag lovar att det berikar både dig själv och din verksamhet.

Skip to content