Norrsken William Falk

Ragunda

3 mars, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Foto: William Falk

Ragunda kommun ligger i östra delen av Jämtland och har tre tätorter: Bispgården, Hammarstrand och Stugun. Kommunen har över 5 200 invånare och är 90 km från väst till öst och ca 50 km från nord till syd med en yta på 2.527 kvadratkilometer. Landskapet är kuperat med berg och dalar kring vattendragen. Vildhussens verk med Döda fallet och tömningen av Ragundasjön märks fortfarande.

I Ragunda kommun finns en lång tradition av eget företagande inom bland annat tillverkningsindustrin och IT.

Ragunda kommun har en rad sommar-attraktioner som Döda fallet, Thailändska paviljongen, Zorbcenter, Spökprästgården i Borgvattnet m fl, vandring, fiske och event. Vintertid lockar skidåkning och isfiske. Utbudet av boendeanläggningar omfattar hotell, pensionat, stugor, vandrarhem och camping.

Ragunda kommun driver turistinformationen för kommunen.

Väg 87 korsar kommunen. Närmaste flygplatser är Åre Östersund och Sundsvall Midlanda flygplatser, närmaste järnvägsstationerna finns i Östersund, Bräcke och Sundsvall.

Kommunen gränsar till Östersund och Strömsunds kommuner i väster, Strömsunds kommun i norr och Bräcke kommun i söder. I öster gränsar kommunen mot Medelpad, Västernorrlands län.

www.ragunda.se

Skip to content