Hotell Klövsjöfjäll restaurang Mats Lind

Rekryteringsträff – speed date hotell och restaurang

8 november, 2021
Text: Andreas Edholm och Anne Adsten, JHT
Restaurang i Klövsjö, Destination Vemdalen. Foto: Mats Lind

Jämtland Härjedalens hotell och restauranger har stora rekryteringsbehov, därför arrangerar vi en träff mellan arbetssökande och arbetsgivare i form av en informationsträff med speed date på Storsjöteatern på eftermiddagen den 25e november kl 14-16.00 via JHTs projekt Morgondagens medarbetare i samarbete med Region Jämtland Härjedalen, Lärcentrum, Lernia och Jämtlands Gymnasium samt Destination Östersund och Visita.

Målgrupp för rekryteringsträffen

Vi bjuder in elever som är i slutfasen av sin utbildning men även elever som nyligen avslutat sin utbildning. Till denna träff bjuds också andra personer in som har ett intresse och en vilja av att arbeta inom kök och servering.

En lika stor målgrupp är de arbetsgivare (restauranger, hotell m fl) som nu önskar växla upp och nyanställa för att möta efterfrågan inför vintersäsongen.

Så fungerar speed daten

Träffen inleds kl 14.00 med en gemensam information om branschen och arbetsmarknaden på ca 30 min. Sedan sker en så kallad speed-date där arbetssökande får några minuter på sig att lyssna till arbetsgivare, men också presentera sig själva vid arbetsgivarnas stationer. Vid en given signal byter deltagarna bord för att träffa nästa arbetsgivare.

Arbetsgivarna finns vid sitt bord under hela speed-daten. De berättar kort om företaget och de tjänster de söker personal för, därefter kan de deltagare som samlats vid bordet presentera sig kort och berätta varför de skulle passa för en specifik tjänst som företaget söker personal för. Arbetstagare kan söka både mer varaktiga tjänster eller att söka tjänster som extrapersonal vid exempelvis helger, skollov och större evenemang.

Förberedelser för arbetssökande

Arbetssökande uppmanas att förbereda en kort muntlig presentation om sig själva samt att ta med sitt cv eller liknande med kontaktuppgifter (ta med ett CV för varje möte (ca 20 st). Ett tips är att försöka göra ett gott första intryck; tänk på klädsel (hel och ren), ögonkontakt och att vara beredd på att kunna förmedla varför just du skulle passa extra bra för just den tjänst som arbetsgivaren söker för och som känns spännande för dig.

Är du som arbetssökande intresserad av att delta – kom till Storsjöteatern den 25e november, ingen förhandsanmälan krävs.

Förberedelser för deltagande arbetsgivare

Arbetsgivare som söker personal uppmanas att ta med en roll-up eller liknande från företaget och förbereda en kort presentation samt en beskrivning av vilka tjänster de söker personal för. Visitkort med kontaktuppgifter att lämna till de sökande kan vara bra. Vi tillhandahåller ett bord och stolar samt bordsskylt och Jämtlandskarta för varje deltagande företag.

Är du som arbetsgivare intresserad av att delta – anmäl deltagande via mail till Jämtland Härjedalen Turism.

Medverkande aktörer som söker personal

Camp Viking i Gällö

Campingen ligger 40 minuter öst om Östersund, på en halvö i vackra Revssundsjön med sandstrand, modern bastu och en Vikingaby!
Här finns pub och Restaurang som erbjuder frukost, lunch och middag med fullständiga rättigheter. Camp Viking är ett utmärkt val för sportklubbar, kompisgäng och motionärer som vill bo bekvämt endast 5 min från skidtunneln.

Lofsdalen

– är den lilla mysiga fjälldestinationen 18 mil söder om Östersund i Härjedalen. Bland backarna finns både familjevänliga långa glidarvarianter och riktigt branta hang. Här på Speed daten finns fem verksamheter representerade:

 • Hovärken backrestaurang med after-ski som drivs av MPX-gruppen.
 • Sky bar med 360 graders utsikt och exklusiva möjligheter till att testa Mackmyras alla whiskysorter. Sky bar drivs av MPX-gruppen.
 • Mysiga Värmestugan i backen erbjuder varma drycker, hembakat fikabröd och enklare luncher. Värmestugan drivs av MPX-gruppen.
 • Aktivitetshuset med bowling, lekland, hoppborg och restaurang i anslutning till backarna. Aktivitetshuset drivs av MPX-gruppen.
 • Restaurang Skoterköket med utsikt över Lofssjön erbjuder mat lagad på norrländska råvaror och häng vid brasan med goda drycker. I anslutning till Skoterköket finns boendeförmedlingen L Home.

Trillevallen i Södra Årefjällen

Till regionens mysiga fjälldestinationer räknas även Trillevallen i Södra Årefjällen 95 km väst om Östersund. Här finns 8 liftar varav en sittlift, 22 nedfarter och närmast oändliga möjligheter till längdåkning i ett system som sitter ihop med Edsåsdalen, Ottsjö, Vålådalen och Vallbo. I Trillevallen finns förutom skidsystemet, ett hotell med restaurang och en backrestaurang.

Frösön

 • Tages konditori och kök med fantastiska bakverk, egentillverkade burgare och dagens lunch på centrala Frösön. Mer om Tages.
 • Frösö Park Hotel är aktivitetshotellet med spa och utsikt över Oviksfjällen. Frösö Park Hotel är en perfekt get away för aktiva gäster med löpstigar, vandring, cykling och aktivitetsföretag utanför knuten.

Östersund

 • Restaurang Republiken satsar på lokala råvaror och har även ett rikt utbud av lokala drycker i form av lokala ölsorter och olika sorters nektar från regionen. Republiken har lunch- och kvällsservering tisdagar till lördagar.
 • Hotel Best Western Gamla Teatern är inrett med varm teaterkänsla med restaurang och ett flertal konferensrum. Hotell Gamla Teatern har gamla anor som lyfts fram med storytelling i ett hus byggt 1888.
 • Hotell Jämteborg ligger lugnt beläget i Östersunds centrum bara 2 minuter från gågatan. Hotell Jämteborg har restaurang och är omtalat bland sina gäster för sin vänliga och professionella personal.
 • Clarion Hotel Grand Östersund är stadens största hotell direkt vid Stortorget med restaurang, pool och stor konferensavdelning. Clarion Hotel Grand Östersund är kända för sin mat under namnet Kitchen & Table.
 • Scandic Hotel Östersund Syd med restaurang ligger på bekvämt avstånd till travet och Storsjöbadet, med ambitionen att hela familjen ska känna sig hemma i de rymliga rummen och med fri parkering.
 • Hotell Östersund med restaurang stoltserar med stadens nyaste spa, dessutom med oslagbar utsikt från hotellets tak. Gästerna är allt från brudpar till affärsresenärer.

 

I tillägg kan du som besökare få information om utbildningsvägar i Region Jämtland Härjedalen via Lärcentrum och Lernia med flera aktörer.

Skip to content