Sara Häggström turismsamordnare Krokom Felix Persson

Sara är turismsamordnare i Krokom

13 juni, 2019
Text: Susanne Kvarnlöf och Anne Adsten
Sara Häggström är ny turismsamordnare i Krokoms kommun. Foto: Anneli Åsén
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på email

JHT säger välkommen till nya kollegan Sara!

I turismstrategin som besöksnäringen och Krokoms kommun gjorde förra året visade det sig att det behövdes en samordning av turismen, därför har Sara Häggström anställts. Hon blir spindeln i nätet där hon både jobbar operativt för en digital turistinformation samtidigt som hon tittar strategiskt på utvecklingsmöjligheter. 

Sara har gått turismlinjen vid Mittuniversitetet i Östersund och gjorde då bl a praktik hos Jämtland Härjedalen Turism. Hon har bl a sommarjobbat och vikarierat vid Visit Östersund Turistcenter. Hon är uppvuxen på västkusten och det var skidåkningen som förde henne till Jämtland Härjedalen.

Sara ser både fördelar och nackdelar med att vara ny i Krokoms kommun. En av fördelarna är att hon kan se saker med nya ögon samtidigt som det är en geografiskt stor kommun som hon nu ska lära känna. Hon ser fram emot att bekanta sig närmare med all den kompetens och det entrepenörsskap som finns hos besöksnäringen i Krokoms kommun.

Det är de tematiska utvecklingsområdena strategin pekade på som kommer att bli en del av hennes jobb. Vandring, mat, skoter, skidor, fiske, jakt och kultur är starka områden som hon ska hjälpa turismnäringen med så att de kan skapa nya aktiviteter och upplevelser.

Det är mycket att sätta sig in i och det saknas inte arbetsuppgifter. En ny evenemangskalender har skapats på kommunens hemsida där alla kan lägga in information och tipsa om vad som händer i kommunen. Sara ska även förbereda kommunens InfoPoints inför sommarens gästundersökning som görs i hela regionen under samma period via JHTs projekt Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen. Sara ser det som ett bra tillfälle att få reda på mer om kommunens besökare för att kunna ta vara på utvecklingsmöjligheterna för turismen i Krokoms kommun.

Här når du Sara

Skip to content