Lars_Häreblad_Tusenmetern_Åre_Skidor.klar

Satsningar på Storbritannien och Danmark ger goda resultat

8 augusti, 2018
Text: Linda Wasell och Anne Adsten, JHT
Foto: Lars Häreblad

De brittiska gästnätterna ökade med 18 procent och de danska med 13 procent vintern 2017/2018. Totalt ökade Jämtland Härjedalen med 3 procent på internationella marknader jämfört med föregående vinter*.

Vintern 2017/2018 ökade samtliga kommuner i Jämtland Härjedalen på den brittiska marknaden. Den faktiska ökningen på Storbritannien är störst i Åre kommun följt av Östersunds och Härjedalens kommuner medan den procentuella ökningen är störst i Bräcke, Berg och Strömsund. När det gäller Danmark så är den faktiska ökningen störst i Åre kommun och den procentuella ökningen störst i Strömsund, medan Krokom och Ragunda kommun minskar något.

Jämtland Härjedalen Turism har tillsammans med; Region Jämtland Härjedalen, SkiStar AB, Visit Sweden och destinationsbolagen i Östersund, Vemdalen och Åre arbetat aktivt för ökad internationell kännedom i framförallt Storbritannien sedan etableringen av reguljärflyg med easyJet sommaren 2016. Direktflygen och kännedomsarbetet har dessutom gett ringar på vattnet då såväl flygbolaget Norwegian och Trondheim Vaernes Airport som SAS och Arlanda vidare till Åre Östersund Airport vittnar om ökningar av resenärer från Storbritannien.

Läs hela pressmeddelandet här.

 

*Statistiken är hämtad från Tillväxtverket som genom Statistiska Centralbyrån (SCB) samlar in aktuell inkvarteringsstatistik. Populationen i den här rapporten utgörs av alla hotell, stugbyar, vandrarhem, campingplatser samt boendeförmedlare/bokningsföretag av stugor/lägenheter i Jämtlands län som är redovisningsskyldiga. Endast anläggningar som bedriver yrkesmässig uthyrning ingår.

Se mer statistik från Jämtland Härjedalen Turism här.

Skip to content