Copperhill Mountain Lodge

TURISMDAGEN JÄMTLAND HÄRJEDALEN 19 OKTOBER 2023

28 augusti, 2023
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: Copperhill Mountain Lodge, Åre.

En dag för att uppmärksamma besöksnäringen och dess betydelse för Jämtland Härjedalen. Till hösten arrangerar Jämtland Härjedalen Turism den tredje Turismdagen och i år håller vi till på Copperhill Mountain Lodge. Planen är att vi arrangerar dagen vart annat år i Östersund och ute i våra övriga destinationer. Eftersom Åre Destination fick priset Årets Turismföretagare 2022 så väljer vi i år att arrangera dagen i Åre.

Programmet kommer att beröra aktuella ämnen för turismnäringen i Jämtland Härjedalen och meddelas efter hand. Säkra din plats och passa på att boka rum till specialpris.

Just bekräftat: Vice Riksbankschefen Anna Breman vill gärna träffa turismnäringen på plats under Turismdagen och gästar därför på Copperhill den 19e oktober i sällskap med Landshövding Marita Ljung.

Lars Haukeland Swedavia
Lars Haukeland, strateg för Swedavia kommer att berätta om globala megatrender och framtidens flyg.

OM TURISMDAGEN JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Turismdagen består av en gemensam lunch, en eftermiddag med seminarier och middag med utdelning av priset Årets Turismföretagare 2023, Årets turismpersonlighet samt JHT:s hederspris. Vi fokuserar på det fysiska mötet inför Turismdagen Jämtland Härjedalen 2023.

Programmet kommer att bestå av föreläsningar i aktuella ämnen för turismnäringen i Jämtland Härjedalen. Bland annat välkomnar vi Landshövding Marita Ljung som talar om besöksnäringens roll för länet, representanter för politiska partier och deras syn på hur vi på bästa sätt kan ge besöksnäringen utrymme att utvecklas som motor för regionen. Betydelsen av att böcker och film utspelar sig i länet och hur det påverkar till besök och i förlängningen inflyttning samt trender inom besöksnäring och varför vi aldrig får glömma att jobba hållbart. 

 Anmälan är öppen med möjlighet att boka rum till specialpris på Copperhill Mountain Lodge (se kod nedan)

Datum & tid

19 oktober 2023. Dagsprogram: 11.00-16.30 inklusive lunch. Middag med prisutdelning från 18.00 inkl bubbelmingel. Deltagare kan välja att delta i dagsprogrammet och/eller kvällsarrangemang med middag och prisutdelning.

Plats

Copperhill Mountain Lodge i Åre Björnen

För vem

Vi välkomnar samtliga intresserade aktörer inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Destinationer, turistinformationer, organisationer, turismföretagare, företagare som är helt eller delvis beroende av turismnäringen, beslutsfattare, politiker, projektadministratörer och studenter.

Program

11.00 Konferenslunch på Copperhill Mountain Lodge.

12.30 Bosse Svensson ordförande och Teres Gärdin VD för Jämtland Härjedalen Turism hälsar välkommen till Turismdagen.

Therese Sjölundh VD för Åre Destination hälsar välkommen till Åre.

Presentation av JHT:s medarbetare och pågående projekt.

13.00 Förste Vice Riksbankschef Anna Breman: “Räntan och inflationen”

Landshövding Marita Ljung: “Besöksnäringen är en av länets stora basnäringar och vi behöver tillsammans verka för att den ska fortsätta utvecklas hållbart”

14.00 Globala megatrender och framtidens flyg. Lars Haukeland, Strateg Swedavia

“Omvärlden är osäker, komplex och snabbrörlig. I Swedavias målbild för år 2030 beskrivs ett läge där organisationen kan vara konkurrenskraftig och affärsmässig under de förutsättningar som råder i framtiden. Jag tänker berätta om de viktiga trender i vår omvärld som vi planerar för att möta. Det handlar om allt ifrån globala megatrender, till ny innovation och omställning inom branschen, och inte minst om viktiga resenärs- och konsumenttrender. Jag kommer också uppehålla mig en stund vad som utgör en attraktiv (flyg)plats för att framtidens resenär ska vilja tillbringa mer av sin värdefulla tid där.”

14.30 Aktuellt hos Visit Sweden inför 2024. Åsa Stengel Egrelius Visit Sweden.

Jämtland Härjedalen är en del i skyltfönstret för Sverige. Sussie berättar om nya möjligheter för regionen att ta plats på arenan.

15.00 PAUS

15.15 Författare skapar reseanledningar. Författaren Karin Härjegård.

Karin Härjegård är född i Hede och delar sin tid mellan att vara präst i Duved och som författare. Karin har bland annat fått priset Årets Feelgood 2022 för boken “Kallbaderskan bland fjällen” som utspelar sig i Tänndalen. Hon har även skrivit Sömmerskan och friheten, som även den utspelar sig i Härjedalen samt boken Drottningen af Åre om Kristina Hansson som skapade Åres första hotell. Hennes böcker bidrar till att läsare vill uppleva miljöerna i verkligheten.

Robert Pettersson, Etour, kommenterar utifrån forskning kring vad film och böcker betyder för att få besökare att längta, resa och drömma sig tillbaka.

16.00 Var står olika politiska partier i fråga om besöksnäringen? Anna Wallén Näringspolitisk chef på Visita leder en panel med representanter från en samling av regionens politiska partier.

16.45 Summering av dagen Teres Gärdin VD JHT och Therese Sjölundh VD Åre Destination.

17.00 Avslutning

***

Kväll på Copperhill Mountain Lodge: The Coppermine

18.00 Bubbelmingel

19.00 Middagen börjar – Teres hälsar välkommen.

19.45 Prisutdelning Årets Turismföretagare 2023, Årets hederspris och Årets Turismpersonlighet

21.00 Musikunderhållning med “Trion“.

 

Med reservation för ändringar.

Priser

Dagkonferens: 260 sek inkl moms (inkluderar program, lunch och fika).

Trerätters middag i The Coppermine, exkl dryck: 600 sek inkl moms.

Avbokning senare än 5:e oktober 2023 debiteras.

Anmälan

  • Ange deltagarnamn och organisation.
  • Dagkonferens (inkl ev kostpreferenser)
  • Middag (inkl ev kostpreferenser)
  • Ange även faktureringsadress (gärna inklusive mail-adress för fakturering).

Senast 5:e oktober 2023 till info(at)jht.se. Först till kvarn-principen gäller. Max 85 platser.

Boka rum till specialpris direkt hos Copperhill Mountain Lodge

Deltagare kan boka rum via mailadressen: reservations@copperhill.se
Ange koden: “Turismdagen JHT 2023″
Välj mellan följande rumstyper och ange namn för samtliga deltagare/rum i samband med mailbokningen:
Bronze dubbelrum 1550 sek
Copper 4 bäddsrum 1995 sek
Brass 8 bäddsrum 2400 sek

************

ÅRETS TURISMFÖRETAGARE 2023

Nominering via mail till Jämtland Härjedalen Turism

Bifoga: Namn på organisationen som nomineras, huvudperson/-er, websida och adress, nomineringstext om varför just den organisationen är värd att vinna Årets Turismföretagare för insatser 2022. Senast 15e september 2023.

Kriterier

Jämtland Härjedalen Turism delar ut priset ”Årets turismföretagare” till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande, inte minst inom den egna destinationen och regionen samt lönsamt.

Finalist utses i samband med Turismdagen 2023.

Pristagaren vinner stipendier för vidare studier samt blandad forskning, och utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2024.

Vinnare delges inför Turismdagen. Officiell prisutdelning sker på Turismdagen. Pristagaren vinner ära och berömmelse samt får deltagande vid Turismdagen för två personer.

Jury: JHT och Etour.

Nya priser 2023: Jämtland Härjedalen Turism:s hederspris samt Årets turismpersonlighet

Har du förslag kring vilka som är värda att få JHT:s hederspris eller vem som är årets personlighet inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, maila till Teres Gärdin VD JHT, senast 15 september.

Karin Härjegård
Karin Härjegård och feelgood-boken Kallbaderskan bland fjällen.
Skip to content