Cykling Åre Niclas Vestefjell

Sommarplaner inom Welcome!

30 juni, 2021
Text: Patrik Jemteborn och Jessica Thylin, JHT
Cykleläventyr i sommarfjäll. Foto: Niclas Vestefjell
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Nu stundar sommaren och även om vi, de nya projektledarna Jessica & Patrik, snart ska passa på att ladda batterierna och lapa sol så semestrar inte projektet Welcome! 

Welcome Jessica Thylin Patrik Jemteborn
Jessica Thylin och Patrik Jemteborn är projektledare för Welcome!

Digitala pressresor

Den del av projektet som handlar om kommunikation via internationella media går oförtrutet vidare och en digital pressresa är på gång. Det handlar om sampaketering mellan Røros och Funäsdalen. Den om Røros är i slutredigeringsfasen och den om Funäsdalen spelas in nu i juli. Det är den första pressresan av planerade sex stycken där vi tar resejournalister till Jämtland Härjedalen – Trøndelag via en digital upplevelse.

De övriga fem pressresorna har teman som Träningsturism i spåren av VM, Naturnära aktiviteter för familjen, Kultur och historia och att njuta av livet, Citybreak över gränsen med lokal mat och naturliv samt S:t Olavsleden. Huruvida de övriga fem blir digitala eller verkliga får pandemi-prognoserna visa. Oavsett så ska alla presenteras på något sätt i den digitala portfolion www.adventure63.com.

Syns vi finns vi

Visit Sweden i BeNeLux, Visit Sweden i London, Svenska Handelskammaren i London samt Business Sweden i Köpenhamn har alla fått ett uppdrag av oss att fundera på hur slutspurten i Welcome! ska se ut. Allt i syfte att göra en Grande Finale och få ut det mesta av projektet i form av aktiviteter som ger mesta möjliga kommunikation under det sista året som projektet lever.

Det är en tydlig tendens att många nu börjar våga tänka post-pandemi.
Det gäller inte minst Snälltåget som vi också haft spännande möten med. Nu under sommaren så startar man med nattåg från Berlin, via Köpenhamn, Malmö och Stockholm. Snälltåget kör vintertid till vinterdestinationer, bl a Åre och Alperna. Här finns så klart besökare som vill njuta av den självklara kombon Huvudstad + Naturen.

Under hösten kommer vi att jobba vidare med några arbetsgrupper som har till syfte att föreslå en lösning på hur utmaningarna, som vi beskriver som ”treenigheten” inom Welcome! består efter projekttidens slut. Att för den internationella besökaren hitta en hållbar modell/ägare för
-Transporter/transfer mellan regionerna över gränsen.
-Säljare/resebyrå av paketupplevelser.
-Kommunikationen av regionerna (JH + Trøndelag) tillsammans

Det är oerhört inspirerande att få kasta sig in i utmaningen att öka andelen internationella besökare till vårt fantastiska område vilket är det övergripande målet för projektet.
En känsla vi delar med våra kollegor på den norska sidan som oxå är nya i uppdraget, Stine Teigen och Annika Honggard på Trøndelag Reiseliv.

Så även om vi, Jessica och Patrik, inte fysiskt kommer att vara på plats så rullar Welcome! på med en farlig fart och mer ska det bli!

Njut sommaren!

Läs mer om Interreg-projektet Welcome!

Skip to content