logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Stepan Vasyutin praktik JHT

Stepan gör sin praktik på JHT

12 oktober, 2021
Text: Martin Johansson, JHT

Stepan Vasyutin studerar turismprogrammet på Mittuniversitetet i Östersund. Under oktober, november och december kommer han att praktisera hos Jämtland Härjedalen Turism.

Här nedan kommenterar han sitt val.

Varför ville du göra din praktik hos JHT?

– Första gången jag hörde om platsen (JHT) kändes det en som en attraktiv organisation som jobbar med besöksnäringsfrågor på regional och nationell nivå. Det känns spännande att jobba i organisationen och lära mig hur de jobbar.

Är det någon speciell fråga du är mer intresserad av inom besöksnäringen?

– Jag tycker om besöksnäringen generellt på hobbynivå, men professionellt är jag väldigt intresserad av hur turismen kan nå ut till fler människor. Att alla kan utnyttja det som många turistar för, även människor som redan bor och verkar lokalt. Att turism kan bli mer tillgängligt och att turism och besöksnäring verkligen kan utveckla glesbygd som i Jämtland Härjedalen.

– Jag tycker besöksnäringen passar väldigt bra i till exempel Jämtland, där det finns ett väldigt brett utbud; jakt, fiske, skidåkning, guidade turer, cykling med mera.
Jag hoppas och tror att fler kan försörja sig inom besöksnäringen och att den då bidrar till ökad regional utveckling.

Har du redan nu bestämt dig vad du skulle vilja jobba med, efter avklarad examen?

– Jag vill jobba med regional utveckling, fast osäker i vilken form. Jag håller fortfarande på och utforskar i vilken genre jag passar bäst. Men helt klart med regional utveckling, jag har mycket tankar och idéer men strukturen är ännu ej klar.

Du är inflyttad till Jämtland Härjedalen, har du redan nu hunnit skaffa dig någon favoritplats?

– Jag älskar Jämtland som både kultur- och naturlandskap. Måste jag nämna ett smultronställe… jag kan inte specificera, jag gillar verkligen allt. Springa på fjället, paddla kajak och mycket mera.

Du kommer bland annat jobba med en egen idé, att utforska och undersöka ett behov av en gemensam plattform för aktörer. Hur kommer det sig?

– Jag började fundera på det under guideutbildningen. Många människor gör väldigt mycket men jag upplever inte att det finns en samlande plattform, därför ska det bli väldigt spännande att utforska och utröna. Jag tror verkligen många fler kan försörja sig på besöksnäringen och tillfälle ges, därför vill jag undersöka detta.

– I mina ögon är det en hållbar turism att det lokala utbudet är med och utvecklas i takt med det ökade tryck som besöksnäringen står inför.

 

Stepan gör sin praktik inom projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling och vi önskar dig varmt välkommen och ser fram emot att ha dig här.

Mejla projektledare: Martin Johansson, JHT

 

Skip to content