Winter Vinter snöskor snowshoes

Storhogna Fjällby AB nomineras till Stora Turismpriset 2018

5 september, 2018
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: Anette Andersson

Jämtland Härjedalen Turism har i år nominerat Storhogna Fjällby till Stora Turismpriset 2018. Storhogna fjällby AB vet att satsningar för hela området, både för turister och boende, gynnar den egna verksamheten. Att satsa på nya aktiviteter som breddar utbudet och leder till längre stanntid och därmed fler gästnätter är något som driver företaget framåt liksom att vara en god arbetsgivare och aktiv part och delägare i Vemdalens destinationsutveckling.

Storhogna M är navet

Aktivitetshuset Storhogna M ligger centralt i Storhogna Fjällby i Destination Vemdalen. Här kan alla umgås och aktivera sig efter skiddagens slut. Här finns aktiviteter som bowling, bio, gym, relax, bistro, pizzeria, bar, minilivs och sportshop. Aktivitetshus, tomtförsäljning runt om och en husfabrik i anslutning, drivs av Storhogna Fjäll AB.

Det som är bra för Storhogna Fjällby är bra för Destination Vemdalen

Verksamheten utvecklas kontinuerligt för att vara attraktiv. Genom att Storhogna Fjällby erbjuder en helhetsprodukt, från tomt till färdigt hus samt boende att hyra så är det viktigt att anpassa delarna för en bättre helhet. Företaget marknadsför sig själva, Vemdalen och Jämtland Härjedalen genom att bygga goda relationer med sina kunder och gäster samt genom att vara närvarande och aktiva inom destinationen. I syfte att förlänga säsongen har Storhogna Fjällby bland annat tagit fram en plan för att skapa en cykelpark med cross-country-cykling i anslutning till fjällbyn.

bildmontage Årets turismföretagare
Fotomontage: Storhogna Fjällby AB

Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är stiftelsens huvudman. Alla regionala turismorganisationer erbjuds att nominera en kandidat. De nominerade får 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats och vinnaren får förutom äran, 100 000 kronor att använda till kunskapsinsatser. Stiftelsens styrelse utser den slutliga vinnaren.

I år är det 25-årsjubileum för Stora Turismpriset och vinnaren kommer att utses under festliga former i samband med konferensen Besöksnäring på agendan den 6 december på At Six i Stockholm. Konferensen arrangeras av Sveriges kommuner och landsting i samarbete med Tillväxtverket och Regionala nätverket för turism.

Läs hela pressmeddelandet här

Skip to content