vildmarksvägen Foto: Madeleine Aaraas

Strömsund

3 mars, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Stekenjokk. Foto: Madeleine Aaraas

Strömsunds kommun är den nordligaste kommunen i Jämtlands län och till ytan Sveriges sjätte största. Här finns cirka 12000 invånare och 1100 företag. Ett starkt lokalt engagemang kännetecknar näringslivet i kommunen. Centralorten Strömsund ligger 140 km från den västra orten Gäddede vid den norska gränsen. Invånare lockas av stora möjligheter till ett aktivt friluftsliv med närheten till vatten, skog och fjäll.

Strömsunds har en betydande sommarturism kring Vildmarksvägen som leder genom hela kommunen och vidare via Stekenjokk till Västerbotten. Här finns sevärdheter, aktiviteter och event som tilltalar hela familjen. På vintern lockar skoter, isfiske, skidåkning och event.  Utbudet av boendeanläggningar omfattar hotell, pensionat, stugor, vandrarhem och camping. Strömsunds kommun driver turistinformationerna i Strömsund och Gäddede.

Strömsund är en förvaltningskommun för samiska.

Väg E45 korsar kommunen. Flygresenärer nyttjar Åre Östersund flygplats samt South Lapland flygplats i Vilhelmina. Järnvägsstation finns i Ulriksfors, några kilometer från Strömsund.

Kommunen gränsar till Krokoms kommun och Norge i väster, Västerbotten i norr och Ragunda Östersund och Krokoms kommuner i söder.

www.stromsund.se

Skip to content