Storliens högfjällshotell vinter

TURISMDAGEN JÄMTLAND HÄRJEDALEN 17 OKTOBER 2024

17 juni, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Storlien Högfjällshotell

En dag för att uppmärksamma besöksnäringen och dess betydelse för Jämtland Härjedalen. Denna Turismdag arrangeras av Jämtland Härjedalen Turism för fjärde gången och i år håller vi till på nyrenoverade Storlien Högfjällshotell. Programmet kommer att beröra aktuella ämnen för turismnäringen i Jämtland Härjedalen och meddelas efter hand. Bland annat kommer vi att få större insikt i tågtrafiken över gränsen, veta mer om framtidens attraktiva platser via Placebrander, höra det senaste om hur vi tillsammans marknadsför Sverige och så klart så kommer vi att få höra historien om hur Storlien Högfjällshotell väcktes ur sin Törnrosasömn. Säkra din plats och passa på att boka rum till specialpris.

Anna Österlund Placebrander. Foto: Matilda Söderström
Anna Österlund, VD för Placebrander, föreläser om trender och vad som skapar attraktiva platser. Foto: Matilda Söderström

OM TURISMDAGEN JÄMTLAND HÄRJEDALEN

Turismdagen 2024 består av en gemensam förmiddagsaktivitet, lunch, en eftermiddag med seminarier och middag med utdelning av priset Årets Turismföretagare 2023, Årets turismpersonlighet samt JHT:s hederspris. Vi fokuserar på det fysiska mötet inför Turismdagen Jämtland Härjedalen 2024 och kommer inte att erbjuda digital medverkan.

Programmet kommer att bestå av föreläsningar i aktuella ämnen för turismnäringen i Jämtland Härjedalen. Bland annat välkomnar vi Susanne Andersson VD för Visit Sweden som talar om hur Sverige står sig i konkurrensen med andra länder i tider av osäker ekonomi och ett säkerhetsläge som hade kunnat se helt annorlunda ut.

 Anmälan är öppen med möjlighet att boka rum till specialpris på Storliens högfjällshotell (se kod nedan)

Datum & tid

17:e oktober 2024.

Programmet möjliggör resa med Norrtåg/Vy med avgång torsdag 17:e oktober 2024 kl 07.22 från Östersund och ankomst Storlien 09.16.

Förmiddagsaktivitet i Storlien 09.30-11.30

Dagsprogram: 11.30-16.30 inklusive lunch.

Middag med prisutdelning från 18.00 inkl bubbelmingel.

Deltagare kan välja att delta i dagsprogrammet och/eller kvällsarrangemang med middag och prisutdelning. Möjlighet till övernattning till specialpris hos Storliens högfjällshotell med frukost.

Återresa med tåg fredagen den 18 oktober kl 09.31 med ankomst Östersund kl 11.25.

För vem

Vi välkomnar samtliga intresserade aktörer inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. Destinationer, turistinformationer, organisationer, turismföretagare, företagare som är helt eller delvis beroende av turismnäringen, beslutsfattare, politiker, projektadministratörer och studenter.

Program

09.30 Förmiddagsaktivitet i Storlien.

11.30 Lunch på Storliens högfjällshotell

12.30 Bosse Svensson ordförande och Teres Gärdin VD för Jämtland Härjedalen Turism hälsar välkommen till Turismdagen 2024.

Hans Bark VD för Storliens högfjällshotell hälsar välkommen till Storlien.

Presentation av JHT:s medarbetare och pågående projekt.

13.00 Gränsöverskridande tågtrafik med elförsörjning längs Meråkerbanan, Rikke Lind, Administrerende direktør SJ Norge AS

14.00 SJ Sverige om mötande tågtrafik på den svenska sidan.

14.30 Aktuellt hos Visit Sweden inför 2024-2025. Susanne Andersson Visit Sweden.

Jämtland Härjedalen är en del i skyltfönstret för Sverige. Sussie berättar om nya möjligheter för regionen att ta plats på arenan.

15.00 PAUS

15.15 Framtidens attraktiva platser. Globala resetrender som ger lokal nytta. Anna Österlund VD Placebrander.

Anna Österlund VD för Placebrander berättar om hur människors resande starkt påverkas av trender, attityder och beteenden. För att kunna både kommunicera och utveckla vår verksamhet och plats behöver vi bevaka och agera på dessa. Föredraget innehåller kunskap och inspiration från alla världens hörn och bryter ned det till vad det betyder för oss i Jämtland Härjedalen och deltagarnas platser på lokal nivå. Vi djupdyker i vilka det är som skapar den attraktiva platsen och för vem den skapas.

16.15 Programmet fortsätter.

16.45 Summering av dagen Teres Gärdin VD JHT.

17.00 Avslutning

***

Kväll på Storliens högfjällshotell

18.00 Bubbelmingel

19.00 Middagen börjar – Teres hälsar välkommen.

19.45 Prisutdelning Årets Turismföretagare 2024, Årets hederspris och Årets Turismpersonlighet (kom ihåg att skicka namn på era kandidater)

21.00 Musikunderhållning

 

Med reservation för ändringar.

Priser

Dagkonferens: 350 sek inkl moms (inkluderar program, lunch och 2xfika) före 31 augusti 2024, därefter 450 sek inkl moms.

Trerätters middag, inkl bordsdryck (öl-/vinbiljetter säljes i receptionen under dagen): 600 sek inkl moms före 31 augusti 2024, därefter 700 sek inkl moms.

Avbokning senare än 27:e september 2024 debiteras.

Anmälan

  • Ange deltagarnamn och organisation.
  • Dagkonferens (inkl ev kostpreferenser)
  • Middag (inkl ev kostpreferenser)
  • Ange även faktureringsadress (gärna inklusive mail-adress för fakturering).

Senast 5:e oktober 2024 till info(at)jht.se. Först till kvarn-principen gäller.

Boka rum till specialpris direkt hos Storlien Högfjällshotell

Deltagare kan boka rum direkt via Storlien Högfjällshotells digitala bokning.
Ange rabattkod: “JH Turismdag″
Parkering, frukost, gym, pool och bastu ingår i samtliga rumstyper.
Fördelaktiga priser vid bokning före 31 augusti 2024, därefter ordinarie pris.
  • Enkelrum med frukost, 860 sek inkl moms/person. Ordinarie pris: 1080 sek
  • Dubbelrum med frukost, 1300 sek inkl moms/två personer. Ordinarie pris: 1560 sek
  • Enkelrum studentrum (med WC), dusch i korridor. 500 sek inkl moms/person. Ordinarie pris: 780 sek
  • Dubbelrum studentrum (med WC), dusch i korridor. 800 sek inkl moms/två personer. Ordinarie pris: 1250 sek

************

 

Rum Storliens högfjällshotell 2024 Anne Adsten
Storliens högfjällshotell. Foto: Anne Adsten

ÅRETS TURISMFÖRETAGARE 2024

Nominering via mail till Jämtland Härjedalen Turism

Bifoga: Namn på organisationen som nomineras, huvudperson/-er, websida och adress, nomineringstext om varför just den organisationen är värd att vinna Årets Turismföretagare för insatser 2024. Senast 13e september 2024.

Kriterier

Jämtland Härjedalen Turism delar ut priset ”Årets turismföretagare” till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete. Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande, inte minst inom den egna destinationen och regionen samt lönsamt.

Finalist utses i samband med Turismdagen 2024.

Pristagaren vinner stipendier för vidare studier samt blandad forskning, och utgör Jämtland Härjedalens nominering till det nationella Stora Turismpriset 2025.

Vinnare delges inför Turismdagen. Officiell prisutdelning sker på Turismdagen. Pristagaren vinner ära och berömmelse samt får deltagande vid Turismdagen för två personer.

Jury: JHT och Etour.

JÄMTLAND HÄRJEDALEN TURISM:S HEDERSPRIS SAMT ÅRETS TURISMPERSONLIGHET

Har du förslag kring vilka som är värda att få JHT:s hederspris eller vem som är årets personlighet inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen, maila till Teres Gärdin VD JHT, senast 13:e september 2024.

Skip to content