logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
Blivande vildmarksguider Campus Åre

Turismstudenter på besök hos JHT

20 oktober, 2021
Text: Anne Adsten, JHT
Foto: Anne Adsten

Ett av Jämtland Härjedalen Turisms pågående projekt heter “Morgondagens medarbetare”. Ett utmärkt sätt för oss att möta just morgondagens medarbetare inom besöksnäringen är att träffa turismstudenter.

Hittils under hösten 2021 har Jämtland Härjedalen Turism haft besök av turismstudenter från Jämtlands Gymnasium, elever från Turism och destinationsutveckling vid Mittuniversitetet Östersund och blivande vildmarksguider vid Campus Åre.

Under 30-45 min visar vi en presentation om Jämtland Härjedalen Turism och om hur besöksnäringen är organiserad i regionen, vilka målgrupper som besöker oss och vad de önskar under sin vistelse. Vi berättar om de 100 yrken som finns inom besöksnäringen i Jämtland Härjedalen och det handlar om riktiga jobb med karriärmöjligheter – inte bara något som man väljer att göra någon säsong innan man väljer ett “riktigt jobb”.

Vi passar oxå på att fråga besökande elever om hur de ser på besöksnäringen framåt och vilken del i basnäringen turism som de är extra intresserade av och varför.

Vi har även möjlighet att ge presentationer via Zoom för klasser i Jämtland Härjedalen som har långt att åka. Har du en grupp studenter inom turismrelaterad utbildning som vill veta mer om turism i Jämtland Härjedalen?

Skicka en förfrågan via mail.

 

Skip to content