Slutkonferens Turism 2030

Slutkonferens Turism 2030

18 april, 2018
Text: Jämtland Härjedalen Turism

Jamtli Grändateljén 15 maj 2018

Under två dagar, 14-15 maj 2018, knöt vi ihop säcken för den treåriga satsningen Turism 2030. Utmaningen för att för att nå målet – att öka året runt-sysselssättningen och lönsamheten för företag i besöksnäringen har lösts på olika sätt. Turism 2030 är ett samverkansprojekt med fem olika partners – Funäsfjällen, Åre, Ragunda, Vemdalen och Östersund. Dessutom har en gemensam pott funnits tillgänglig för regionen som helhet.

Slutkonferensen gjordes i äkta Turism 2030-stil, med kulturarvet hela tiden närvarande. Dag ett var en intern workshop – där de som aktivt arbetat i projektet presenterade sina egen-utvärderingar, resultat och väg framåt. Vi höll till i 70-talsvillan på Jamtli i det vackra försommarvädret. Dag två bjöds istället alla intresserade in, och det var framförallt en glädjande uppställning från våra finansiärer denna dag. Under förmiddagen presenterades de olika resultaten och lärdomarna, sen tog vi tillfället i akt och åt lunch inne på Nationalmuseum Jamtli och avslutade  med en snabbguidning i Kiss-utställningen.

Slutkonferensen hölls lite i förväg, i syfte att kunna få in tankar och ideer inför slutredovisningen mellan samverkanspartners. Den sista juni är det slutdatum för aktiviteter och slutredovisningen kommer att vara klar sista augusti 2018. Presentationen av slutlig måluppfyllelse kommer därför senare.

Att presentera tre års resultat, såväl kvalitativa som kvantitativa är komplicerat. Och ännu svårare kan det vara att göra det på ett sätt som verkligen ger avtryck, något som stannar kvar i minnet. Därför anlitades Linda Forss & co som tillsammans med projektledningen fick i uppdrag att arbeta fram ett melodikryss där resultat och lärdomar vävdes in i melodier och påståenden. På en av Jamtlis innergårdar möttes  deltagarna av trion Linda Forss, Jens Comén och Janne Hemmingsson som spelade upp till ”melodikryss a´la Turism 2030”. Dagen avslutades med värdefulla samtal kring lärdomar inför framtiden och hur arbetet tas vidare.
Genomgående kan man nog säga att receptet stavas – TILLSAMMANS!

Mer information: Karin G Grahnlöf

 

bild saknas
Skip to content