Rida Trumvallen vinter Anette Andersson

Vemdalen

3 mars, 2017
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Ridtur vid Trumvallen, Vemdalen. Foto: Anette Andersson

Destination Vemdalen är en året runt destination som omfattar Klövsjö och Storhogna i Bergs kommun samt Vemdalsskalet och Björnrike i Härjedalens kommun. Området är känt som en stark skidort med 35 liftar och 58 nedfarter. Området är snösäkert med tidig säsongsöppning, oftast i början av november. Under barmarksperioden lockar naturupplevelser och aktiviteter så som vandring, golf, cykling, fiske och ridning. Avståndet till Stockholm är 480 km.

Området har 18 000 bäddar av god kvalité. Det finns allt från enklare boenden i form av vandrarhem och camping, hotell och lyxiga stugor och lägenheter. Det finns många boenden för stora grupper eller generationsboenden.
Till Vemdalen: Bil, tåg till Rätan och vidare transfer, buss eller flyg till Sveg, Åre Östersund airport och vidare med transfer eller hyrbil till destinationen.

Destination Vemdalen startade 2009 och har fyra verksamhetsområden: marknadsföring, samverkan, tillgänglighet och projekt för en fortsatt positiv utveckling av området och stärkt konkurrenskraft.

www.vemdalen.se
Mail till Destination Vemdalen / Vemdalens turistinformation
+46 (0)684-300 01

Skip to content