logo-reg-jh-360x100-optz
logo-interreg-360x100-optz
Tyska influencers Moose Garden

Visningsresa för tyska influencers

9 juni, 2022
Text: Stina Stein och Jessica Thylin, JHT

Projektet Welcome! bjöd i maj in tyska influencers, bloggare och fotografer till en visningsresa tillsammans med Ehrenberg & Soerensen i 4 dagar. De fick 2 dagar i Östersund och 2 dagar i Åre i ett effektivt tempo.

tyska influencers Andersön
Utomhusmatlagning med tyska influencers på Andersön. Foto: Elisabeth Richardsson

Kultur i Östersund

Gästerna flög från Stockholm måndag den 9 maj och de checkade in på Best Western Hotell Gamla Teatern. I Östersund var det Destination Östersund som stod för programmet. Första eftermiddagen började med en guidad visning av centrala Östersund och avslutades på Norra Station med provsmakning av drycken SAV, lokala ostar, en middag och visning av Galleri Lux. Manne Mosten berättade om Norra stations verksamhet och SAV-produktionen. Elisabeth Richardsson från Destination Östersund berättade om Östersund.

Älgbesök och Swedish fika på Andersön

Tisdagen startade upp med en tur till Moose Garden älgfarm och en föreläsning om älgarnas liv på gården av Sune Häggmark. Efter det blev det en tur till Andersön med en outdooraktivitet i att göra upp eld och få en svensk fika. Skjuts tillbaka till Östersund där lunchen intogs på Jazzköket Saluhall. Efter lunch fick de välja på att ta en springtur eller en cykeltur på Bynäset. På Frösö Park Hotel fick de sedan en introduktion av hotellet och en föreläsning om S:t Olavsleden som bland annat går förbi hotellet. Kvällen avslutades med middag på Restaurang Republiken.

Trangia museet, Lundhags och utelunch vid Fröå gruva

Onsdag morgon gick transporten till Åre med stopp på Trangia fabrik/museum och på Lundhags. Framme i Åre var det incheckning på Hotell Granen och de blev sedan direkt upphämtade av taxi, för en tur till Fröå Gruva. Här fick de en utelunch tillagad av Åre Nature Adventure och de fick även prova på att promenera med snöskor. Tillbaka till hotellet och de möttes upp av Puls Åre som tog dem med upp till fjället för ett äventyr med Zipline. Middagen på kvällen intogs på Werséns och här deltog även representanter från Åre Destination, Explore Åre och Morrvikja. Efter middagen fick de en byvandring med Maria Wilhelmsson – Morrvikja, som visade dem runt i byn och berättade om Åres historia.

Skidtur i Ullådalen och crepes

Torsdag morgon blev de skjutsade till Ullådalen där Åre Nature Adventure tog med dem på en skidtur i området. Lunch intogs på Creperian i byn innan avfärd mot Åre/ Östersund Flygplats för hemfärd.

Gå gärna in på deltagarnas hemsidor och kika på deras stories efter besöket här hos oss!

Deltagare:
Maria-Lisa Stelzel

Sabrina Bechtold
Anne Steinbach & Clemens Martin Sehi
Susanne Kraft

Skip to content