logo-reg-jh-360x100-optz
logo-eu-reg-utv-fond-250x200-optz
William Klemetz 2022

William gör praktik hos JHT

27 september, 2022
Text: William Klemetz
William Klemetz gör praktik hos JHT hösten 2022. Foto: Anne Adsten

William Klemets heter jag, är 27år gammal(ung?) och studerar mitt tredje och sista år på Turism- och Destinationsutvecklingsprogrammet vid Mittuniversitetet i Östersund. Jag kommer ursprungligen från Södertälje, men efter 24 år i Stockholmsområdet blev dragningskraften till fjäll och natur allt för påtaglig och jag och min sambo gav vika och firar nu in vårt tredje år som bosatta i vad vi nu kallar hemma, Östersund.

Varför jag valde att börja studera Turism- och Destinationsutveckling

Från början en vild chansning, jag fick tipset av en bekant som hade hört gott om denna utbildning och jag bestämde mig för att kolla upp vad den erbjöd, vilket lät väldigt intressant. Det som lockade var att det är en bred utbildning samtidigt som den fokuserar mycket på hållbarhet, turismutveckling samt har en nära koppling till lokala aktörer och näringsliv.

Besöksnäringen är en dynamisk bransch

Nu så här när jag är inne på sista året kan jag bara säga att allt har träffat helt rätt och jag är så glad att jag valde denna utbildning då jag verkligen fått upp ögonen för besöksnäringen från ett helt nytt perspektiv. Det som enligt mig gör det så intressant är utmaningen i den strategiska utvecklingen av en så dynamisk och komplex bransch.

Varför JHT kändes rätt som praktikplats

Jag sökte mig till JHT för att jag tänkte att det skulle vara en plats där jag kommer ha chansen att få utveckla och utmana mig själv. Där jag har chansen att få mer erfarenheter inom turismutveckling och allt vad det innebär att arbeta med det inom en regional kontext.
Jag tror att de kommande 3 månaderna här kommer att vara väldigt givande och matcha det jag tycker är intressant inom denna bransch. Framförallt kommer jag att följa JHTs projekt Besöksnäringens roll för regional utveckling.

Kontakta William

Skip to content