Anna Hansson Bergs kommun

Anna är turismstrateg i Berg

14 juni, 2019
Text: Jämtland Härjedalen Turism
Anna Hansson, turismstrateg i Bergs kommun.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på email

JHT säger välkommen till nya kollegan Anna!

Bergs kommun har jobbat fram en turismstrategi under slutet av 2018 som Anna Hansson tar vidare i en kommande handlingsplan 2019. Anna kommer närmast från Storhogna Högfjällshotell & Spa som Vd och har stor insikt i hur det är att vara företagare i Bergs kommun.

Anna har arbetat i besöksnäringen de senaste 30 åren och är enligt henne själv, en gammal fjällräv. Hon är uppvuxen i Sollefteå i en familj där natur och friluftsliv var det självklara innehållet i livet.  Med en ständig längtan till berg och hav, drog hon i början av 80-talet till fjälls och har sedan dess bott och verkat längs och i den svenska fjällkedjan från Abisko i norr till Storhogna i söder. Anna studerade på Turismlinjen på Mitthögskolan och har en även en lärarexamen i Turism och företagsekonomi.

Vintertid älskar Anna all form av skidåkning och uteliv i snön. Somrarna lever hon helst vid havet på Brämön utanför Sundsvall eller i en kajak någonstans där det finns många öar att göra strandhugg vid.

Drivkraften yrkesmässigt för Anna Hansson är att vara med, och gärna leda, människor och verksamheter till att samverka och växa. Värdskap och bemötande är också starka drivkrafter för mig. Det är så häftigt när det funkar och kraften i bra värdskap, gemensam målbild och samverkan får alla, gäster, personal, företag att växa och må bra.

Anna Hansson Bergs kommun
Anna Hansson trivs inte bara till fjälls.

Anna Hansson arbetar sedan januari 2019 som näringslivsutvecklare på den nya Tillväxtavdelningen på Bergs kommun. På hennes bord finns företagsfrågor och hon har besöksnäringen som ansvarsområde. Bergs kommun har antagit en besöksnäringsstrategi där besöksnäringsperspektivet ska tas med i all kommunal verksamhet. Hon kommer närmast att arbeta fram och implementera en handlingsplan för besöksnäringen, vilket känns mycket stimulerande berättar hon.

”Drömmen och drivkraften är att kunna använda min erfarenhet från 25 år i näringslivet och 5 år som lärare på Campus Åre till att stötta och underlätta för företagen att samverka och utvecklas, så att vi får fler gäster och flera hållbara företag. Och att Bergs kommun upplevs som en stark och attraktiv kommun att besöka, driva företag i och leva i”, säger Anna Hansson, turismstrateg i Bergs kommun.

Inom Bergs kommun har arbetet påbörjats med att utveckla kommunens turistinformation bl a i form av en ny struktur för, och med fler Infopoints. Via Anna har Bergs kommun genomfört en värdskapsutbildning för alla TI och IP där de anlitade Kristina Kristoffersson som utbildats till värdskapscoach genom projektet Framtidens besöksservice i Jämtland Härjedalen. Nu ser Anna fram emot sommarens gästundersökning som genomförs i nämnda projekt tillsammans med hela länet. ”Det ska bli intressant att få ta del av resultatet i gästundersökningen, och kunna dra nytta av det när handlingsplanen ska tas fram”, avslutar Anna.

Här når du Anna

Skip to content