Anna Hansson VD Destination Vemdalen 2020

Anna ny VD för Destination Vemdalen

10 september, 2020
Text: Kenneth Grym, Destination Vemdalen
Anna Hansson VD Destination Vemdalen. Foto: Privat

Från augusti 2020 finns Anna Hansson på en ny position i nätverket kring Jämtland Härjedalen Turism, nu som VD för Destination Vemdalen. Som tidigare styrelseledamot i destinationsbolaget har Anna följt arbetet genom åren och är nu mer redo än någonsin att ta över rodret i bolaget. Hon ser med glädje fram emot att fortsätta utvecka Vemdalen som en fjälldestination i framkant.

Anna är den cyklande, löpande och skidåkande fjällälskaren som närmast kommer från jobbet som näringslivsutvecklare på Bergs kommun, där Sandra Landén tagit över efter henne. Dessförinnan var hon platschef på Storhogna Högfjällshotell & Spa i 9 år. Man kan säga att Anna har jobbat inom besöksnäringen , och då framförallt i ledande befattningar på olika fjällanläggningar de senaste 30 åren.

Nämnde vi att hon gillar cykling? 2004 gjorde hon en nätt liten tripp från Jämtland till Aten för att kika på OS. Det innebar 99 raka nätter i tält och kombinerat med starka roller i arbetslivet
har det med all säkerhet gjort henne hårdhudad nog att axla det nya uppdraget i Vemdalen.

“- Nu har jag snart jobbat tre veckor som VD här på Destination Vemdalen och ser detta som ett spännande och intressant uppdrag. Det har hänt mycket de senaste
åren och utvecklingskurvan pekar uppåt. Att skapa nytta för och arbeta tillsammans med näringen med en hållbar stark utveckling av hela destinationen är något jag ser
mycket fram emot”, säger Anna Hansson.

Efter det senaste årets stora strategiarbete i Vemdalen går Anna Hansson in för att bland annat jobba vidare med att ta fram en handlingsplan för att nå de mål som destinationsbolaget tillsammans med näringen, gästerna, ortsbor och personal tagit fram.

Tuffa utmaningar i sviterna efter Corona

Nu närmast är det stora frågetecknet den kommande vintersäsongen och det som vi alla i brottas med, givetvis corona-situationen och hur den kommer att påverka näringen som helhet och de enskilda verksamheterna i destinationen.

“- Skidmeckat Vemdalen med alla byar och besöksmål är en destination på frammarsch, inte minst när det gäller sommarsäsongen. Just nu ser vi en mycket stor efterfrågan på Vemdalen under jul, nyår och trettonhelgen, och om vi förbereder oss gemensamt väl inför det och det går bra, så löser vi resten av säsongen också”, avslutar Anna.

Skip to content