logo-lst-280x150-optz
logo-eu-jordbruks-fond-250x200-optz
Sandra Landén näringslivsutvecklare Bergs kommun

Sandra utvecklar besöksnäringen i Berg

1 september, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Sandra Landén, ny näringslivsutvecklare för besöksnäringen i Bergs kommun. Foto: Privat

Den nya näringslivsutvecklaren för besöksnäringen i Bergs kommun är en bekant person på ny plats. Sandra Landén kommer ursprungligen från Östersund och växte upp med skidåkning i Bydalsfjällen. Hon har ett förflutet framförallt inom Destination Funäsfjällen, men även i Åre. Nu tar hon med sina erfarenheter för att vara en del av helheten för turismutvecklingen i Bergs kommun.

Sandra Landén och hunden Penny
Sandra Landén och hunden Penny. Foto: Privat

Under gymnasietiden reste Sandra över till Island för att jobba med sitt stora intresse, islandshästar, hon började även tävla i telemarksskidåkning och läste ekonomi med skidhögskolans elever på Mittuniversitetet. Till Funäsfjällen kom hon som skidlärare på Pinnens skidskola och trivdes så bra med destinationen att hon blev kvar i många år förutom för ett kortare uppehåll för att driva Åre Parkvillan.

I Funäsfjällen har Sandra varit intendent för golfbanan, drivit topprestaurangen på Funäsberget i eget företag, restaurangansvarig i Ramundberget, arbetat på destinationsbolaget bland annat med gruppresor (Svenska skidresor) och besöksservice, på Funäsdalen Berg & Hotell, Jillie Ren & vilt, Hotell Bruksvallsliden och nu senast som tillförordnad VD för BRa fjäll AB (Bruksvallarna Ramundberget fjäll AB) där hon bland annat ansvarat för stora tävlingar som tv-sända Bruksvallsloppet. Vid sidan av har hon dessutom företaget Renen Elsa för att kunna kanalisera intresse från en internationell marknad för våra turismprodukter i Jämtland Härjedalen.

På fritiden gillar hon att träna, rida, springa och åka skidor och träna Vorsteh-hunden Penny.

Sandra har helt enkelt stora portioner vilja, styrka, ambition och driv. Hon gillar när det händer saker, och nu kände hon att det var dags att utforska en ny del av turismen – den offentliga delen.

”Det krävs en effektiv och konstruktiv samverkan mellan det offentliga och det privata för en hållbar turismutveckling i ett område och det känns spännande att få använda min erfarenhet som ny lagspelare i Bergs kommun mot gemensamma resultat”, säger Sandra.

Ett viktigt verktyg för att både få nya gäster och befolkning att trivas, vilja flytta hit och stanna kvar är besöksservice. Utan trevliga bergsbor och turismföretagare som möter både varandra och gäster är det svårt att övertyga nya potentiella inflyttare. Sandra ser möjligheter i att hitta gäster som gillar bergsliv och allt vad det innebär med närheten till både fantastiska fjäll och storsjöbygdens kulturbygd för att få turism och inflyttning att gå hand i hand.

”Besöksnäringen har en stor roll att spela för att få människor att välja att flytta till en kommun och även för att få folk att vilja bo kvar. Jag vill verkligen lyfta fram de kvaliteter som finns i det här området så att fler får upp ögonen för möjligheterna här både som gäst och invånare”, fortsätter Sandra.

 

Sandra är sedan tidigare involverad i JHTs projekt Welcome! och är nu nyfiken på att ta del Framtidens besöksservice, Den digitala transformationen och övriga projekt.

Sandra Landén efterträder Anna Hansson på posten som näringslivsutvecklare för besöksnäringen i Berg, medan Anna å sin tur börjar som VD på Destination Vemdalen som omfattar både en del av Härjedalens och en del av Bergs kommun.

Skip to content