Wikners i Persåsen - Årets Turismföretagare 2019. Foto: Anne Adsten

Årets Turismföretagare 2019 är Wikners i Persåsen

8 november, 2019
Text: Anne Adsten, JHT
Mattias Wikner, Ingalill Zackrisson, Margith och Leif Wikner – delar av familjeföretaget Wikners i Persåsen som är Årets Turismföretagare i Jämtland Härjedalen. Foto: Anne Adsten

Med tre starka finalister; Västgård Game Fair, Wikners i Persåsen och Clarion Hotel Grand Östersund, som alla är goda representanter kring att framhålla och verka för flervärde i sina organisationer. Och samtliga med ett lokalt engagemang som går långt utanför det egna företaget med stora insatser för den destination de verkar i, och för regionen, fick juryn ett tufft uppdrag med att utse årets vinnare. Denna gång blev det familjeföretaget Wikners i Persåsen som valdes ut och sällan har Guldgalans gäster fått uppleva en sådant tacktal som en av sönerna Mattias Wikner och fadern Leif Wikner gav.

Motivering för årets pristagare

Guldgalans konferencier Kristin Kaspersen läste upp motiveringen inför gästerna på Storsjöteatern i Östersund:

“Årets Turismföretagare kännetecknas av ett stort engagemang för hela besöksnäringen, och värnar om att sätta vår region på den nationella kartan. Arbetar hållbart i alla led; personalen, maten, produkten och varumärket. Här snidar man sig in i framtiden med kreativitet och inspiration för välbefinnande, med kulturarvet och platsen i centrum. Årets Turismföretagare 2019 är Wikners i Persåsen”

Kandidat till Stora Turismpriset 2020

Prisutdelarna Anne Adsten JHT, Robert Pettersson Etour och Teres Gärdin Visita delade ut Priserna som består av en check för blandade forskningsinsatser från Etour, blandad utbildning från Visita samt ett bidrag för vidare insatser för personalen från JHT, samtidigt som pristagaren nu är regionens kandidat inför det nationella “Stora Turismpriset” nästa år, 2020.

Kriterier för Årets Turismföretagare

Priset ska gå till ett företag/organisation inom besöksnäringen som med stöd av ett tydligt hållbarhetsarbete (ekonomiskt, socialt och ekologiskt) nått betydande marknadsframgångar och/eller tagit andra avgörande steg i sitt utvecklingsarbete.
Företaget/organisationen ska också vara ansvarstagande (hylla flervärde) och lönsamt.

Mer information: Anne Adsten, JHT

Prisutdelning Guldgalan 2019 Wikners i Persåsen
Prisutdelning Guldgalan 2019 Wikners i Persåsen. Foto: Andreas Edholm

Jämtland Härjedalen Turism (JHT) 

Är en ekonomisk förening som bildades 1995. Föreningen är en samverkansplattform för utveckling av besöksnäringen i Jämtland Härjedalen. JHT företräder besöksnäringen i regionen i nationella och internationella sammanhang och samverkar med regionens destinationer och turismföretag, med företrädare för offentlig sektor, intresseorganisationer m fl. I föreningens styrelse finns företrädare för regionens besöksnäring samt representanter från Region Jämtland Härjedalen.

Skip to content