Värdeguiden Rickard Hallström

Dags att förnya Jämtland Härjedalens värdeguide

17 maj, 2022
Text: Rickard Hallström, Jonas Herjeby & Anne Adsten JHT
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Värdeguiden togs fram 2017 inom JHTs projekt Turism 2030 och är verktyget nummer ett för att ge konkreta exempel kring hur man som destination eller turismföretagare kan både förhålla sig till och aktivt förbättra sin verksamhet för ansvarstagande, hållbarhet och inkludering. Det har nu gått några år och vi har tillsammans tagit många steg mot en högre medvetenhet och vi behöver aktualisera och revidera värdeguiden för att den på nytt ska kunna vara det ultimata verktyget. Vi bjuder därför in till Workshop den 7e juni i en inspirerande miljö: Kyrkås Kulturgård, några kilometer utanför Östersund.

Bakgrund

Ansvar som värdegrund har länge präglat turismutvecklingen i Jämtland Härjedalen. I ordet ryms både miljömässiga, sociala, ekonomiska och kulturella värderingar – med ambitionen att driva en besöksnäring som växer och utvecklas på ett hållbart sätt och som gynnar samhället i helhet.

Värdeguiden är vårt gemensamma verktyg som hjälper oss i våra ambitioner mot högre grad av hållbarhet. Ett verktyg som vi kan använda vid produkt- och tjänsteutveckling, information och marknadsföring för att tillsammans verka för att göra lite mer, utvecklas och få våra gäster att känna sig välkomna både före, under och efter sin resa så att de i än högre grad blir återkommande gäster och rekommenderar Jämtland Härjedalen för sina vänner och bekanta.

Workshop på Kyrkås Kulturgård

Vi har nu tagit flera steg sedan den första värdeguiden skapades 2017 och vi står redo att ta nästa steg. JHT bjuder därför in via projektet Besöksnäringens roll för regional utveckling, till en workshop där vi tillsammans diskuterar hur vi kan göra värdeguiden till ett ännu bättre verktyg både i det dagliga arbetet och inte minst som viktig hjälp för att beskriva det arbete som görs i vår region. Ett arbete som vi behöver referera till exempelvis i samband med projektansökningar.

Vi tänker oss att en inspirerande miljö kan hjälpa oss att vara extra kreativa och bjuder därför in Workshop på Kyrkås Kulturgård den 7e juni kl 9-13. Vi bjuder på förmiddagsfika och lunch.

Anmälan via mail senast 31 maj.

Målgrupp

Turismföretagare, destinationsföreträdare, turistinformatörer, turismutvecklare, turismstrateger, näringslivsutvecklare med ansvar inom besöksnäringen och turismstudenter är välkomna att delta i workshopen.

Förberedelser inför workshop

Vi uppskattar om du läst igenom värdeguiden (som kan laddas ned som pdf på denna sida) inför workshopen och tar med dina synpunkter för de gemensamma diskussionerna.

Välkomna önskar Rickard Hallström, Jonas Herjeby och Anne Adsten, JHT

Skip to content