logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Stekenjokk Vildmarksvägen Madeleine Aaraas

Forbes Travel Guide besöker Vildmarksvägen

14 maj, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Stekenjokk högfjällsplatå längs Vildmarksvägen. Foto: Madeleine Aaraas

I Augusti 2024 kommer en amerikansk journalist att göra en längre resa genom Norden och passar då på att åka längs Vildmarksvägen för att uppleva “fjällvandring på fyra hjul”. Under tre dagar kommer hon att få ett smakprov på några av de upplevelser som finns längs vägen och vi hoppas på bra väder för de bästa möjliga bildmaterialet. Journalistresan planeras i samarbete mellan det pågående JHT-projektet Välkommen åter , Visit Sweden och Strömsunds kommun.

Forbes Travel Guide

Forbes Travel Guide är en del av det bredare medieföretaget Forbes och fokuserar på att erbjuda recensioner, rekommendationer och artiklar om lyxiga resmål, hotell, restauranger och upplevelser runt om i världen. Tidningen är känd för sin höga standard när det gäller att bedöma och betygsätta olika aspekter av resande, inklusive service, faciliteter, mat och boende.

Genom en kombination av professionella inspektioner och experter inom resandebranschen ger Forbes Travel Guide sina läsare en djupgående inblick i de bästa resmålen och lyxiga upplevelserna. Dess recensioner och rekommendationer är ofta eftertraktade av resenärer som söker en exceptionell och minnesvärd resa.

Tidningen är känd för sin exklusiva karaktär och riktar sig främst till en sofistikerad publik som är beredd att investera i högkvalitativa resor och upplevelser. Utöver tidningen har Forbes Travel Guide också en onlineplattform och sociala mediekanaler där de delar sina experttips och inblickar om resande och lyxupplevelser.

Lyxiga Vildmarksvägen

Lyx kan vara många saker, det behöver inte betyda guldkranar och tjänstefolk i varje hörn. Det kan helt enkelt vara så som Visit Sweden beskriver sitt koncept “Luxury of a different nature“. Det är lyxigt att få lov att resa längs Vildmarksvägen med de fantastiska vyerna och att det är så få människor där och samtidigt ett rikt djurliv. Det är lyxigt att få träffa genuina människor som dem som lever och verkar kring Vildmarksvägen. Det är lyxigt med orörda vattenfall och att vilda djur rör sig längs vägen. Det är lyxigt att få ta del av att en levande rennäring verkar i området. Det är lyxigt att få en unik inblick i svenska seder och bruk och att få uppleva Sverige, Hembygdsgården i Strömsund, Nordic Husky Farm, Hällingsåfallet, Basecamp Norråker, Hotell Stora Blåsjön, Ankarede kyrkstad med mera längs Vildmarksvägen.

Om journalisten Sandra MacGregor

Sandra skriver om resor, gastronomi och vin samt om finansmarknaden och innovationer inom densamma. Hennes arbete har publicerats i en mängd publikationer som National Geographic Travel, CNN Travel, Brit + Co, the New York Times, AFAR, the Washington Post, the Boston Globe, the UK Telegraph, the Toronto Star, the New Zealand Herald och the Montreal Gazette.

Skip to content