Google My Business

Google My Business – JHT presentation

19 juni, 2019
Text: Anne Adsten, JHT
Google My Business
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Allt fler googlar istället för att skriva in adresser till de företag man önskar ta reda på mer om via nätet. Trots det är det få företagare som lägger vikt vid att synas vid google-sök. Det första steget är att ta kommando över den egna posten för Google My Business.

Ofta finns en genererad info om ett företag och då är första steget att ta den Google My Business-profilen i besittning genom att klicka på ”Gör anspråk på företaget”. Se sedan till att ha aktuella öppettider, kontaktuppgifter, bilder (bild från företagets ”utsida” och ”insida” samt bild på rum om det rör sig om en boendeanläggning etc, en bra beskrivning och lägg upp evenemang. Finns inte ditt företag redan på Google My Business så kan du skapa en ny profil på www.google.se/business (du behöver ha ett eget gmail-konto för att göra detta, vilket är gratis att skaffa). Se oxå till att ditt företag finns under rätt företagskategori så är det större chans att företaget hittas av kunder/gäster som söker information.

Via Google My Business kan du lägga upp till fem kunderbjudanden gratis och du kan t o m lägga upp en bokningsfunktion om du önskar. Se till att hålla informationen uppdaterad och svara på recensioner så att du får bästa möjliga sök-status och hamnar högt upp i listorna vid ett sök.

Ladda hem en presentation av Google My Business nedan.

Skip to content