logo-reg-jh-360x100-optz
EU Medfinans
Bianca Brandon-Cox

Höstprogram 2023: Exportdag hos JHT – Morgondagens gäst med Bianca Brandon-Cox

12 september, 2023
Text: Johan Ericson, JHT
Bianca Brandon-Cox

Under det första tillfället av höstprogrammet tar vi Bianca Brandon-Cox med oss . Det blir en perfekt start att kicka igång det gedigna kursprogram vi erbjuder under hösten 2023 där vi hjälper företag, destinationer och aktörer att utbilda sig mer om de utländska marknaderna.

MORGONDAGENS GÄST – VEM ÄR DEN OCH HUR FÖRBEREDER VI OSS?

Uppstart för höstens utbildningar inom Export via Jämtland Härjedalen Turisms projekt Välkommen åter
Huvudföreläsare: Bianca Brandon-Cox som föreläser om ”Morgondagens gäst – framtidsspaningar för att skapa produkter och tjänster som attraherar morgondagens gäst”.

Bianca har under 2019-2021 utbildat företag inom svensk besöksnäring i hur man paketerar och marknadsför sig mot internationella och svenska resenärer. Bianca är marknadsförare, varumärkesutvecklare, utbildare, föreläsare och konsult inom produkt-, konceptutveckling och spetsig marknadsföring samt som temaspecialist inom måltidsturism.

Morgondagens gäst – vem är den? Vad har den för önskemål och behov? (Intro export).

Framtidsspaningar – kort intro på viktiga trender just nu och tips på hur du kontinuerligt kan hålla dig uppdaterad.

Produktutveckling – verktyg för att använda aktuella trender som grund för att skapa nya spetsiga och hållbara produkter med syfte att attrahera morgondagens gäster.

Marknadsföring – hur når vi morgondagens gäster, vilken typ av marknadsföring ger effekt, hur skapar man platsunik text som lockar både resenärer och som premieras av sökmotorerna? Vilka kanaler är viktiga?

Om Bianca Brandon-Cox

”Hej, Jag heter Bianca Brandon-Cox och jag har en bakgrund som matfotograf men som under åren utvecklats till att jobba med fler delar inom marknadsföring. Idag är jag verksam inom mitt egna bolag som jag drivit sedan 2010.

Jag har tidigare jobbat på tre kommunikationsbyråer och mellan 2019-2022 jobbade jag för att stärka Sveriges konkurrenskraft som måltidsdestination genom “Exportprogram för måltidsturism” på Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden.

På Visit Sweden utbildade jag svenska besöksnäringsaktörer i turismens potential, konsumenttrender, Sverigebilden, hur man paketerar och marknadsför sig mot internationella resenärer samt hur man bäst når målgruppen med spetsig marknadsföring. När “Exportprogram för måltidsturism” tog slut jobbade jag 2022-2023 kvar som temaspecialist inom kultur- och måltidsturism.

Jag har även gjort flera reportage från Jämtland Härjedalen, bland annat för tidningarna Kupé och Gourmet. Jag är även fotograf, redaktör och projektledare för den prisbelönta boken “Hävvi = Självklart – Sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp” som fått flera utmärkelser i GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS.

Boken finns på svenska och engelska

(Visit Sweden satsade 2017-2022, tillsammans med EU, Sveriges regionala turismorganisationer, regioner och storstäder på “Exportprogram för måltidsturism” för att få fler internationella resenärer att resa till Sverige för matens skull)

Den 4 oktober besöker jag JHT och förläser om ”Morgondagens gäst”. Det är viktigt att redan nu veta vilka de är och hur vi ska ta hand om dem. Ser fram emot att få möta er och tillsammans få en bra och lärorik dag.

Väl mött i Östersund!

//Bianca ”

Tid, plats & anmälan

Onsdag 4 oktober 09:00-16:00. 

Plats: Jämtland Härjedalen Turism konferensrum (vi rekommenderar fysisk närvaro, men digital medverkan är möjlig)

Se hela höstprogrammet här

 

Skip to content