Tema ledarskap JHT Academy 2022

JHT Academy: Tema ledarskap 10 maj 2022

15 mars, 2022
Text: Andreas Edholm & Anne Adsten, JHT
JHT Academy med tema ledarskap: Simon Frindi, Kristoffer Schjött-Quist och Pernilla Gravenfors.
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på email

Jämtlands län har, strax efter Västerbotten, näst lägst arbetslöshet i landet med 5,4% i början av 2022, vilket motsvarar ca 3700 personer. Många företag i regionen klarade av att ställa om under pandemin och nu är det en kamp om arbetskraften.

Besöksnäringen var bland de snabba på att ställa om verksamheten för hemester/svemester och med pågående oroligheter finns tecken till att många svenskar kommer att semestra inom landet även kommande sommar. Med en hög konkurrens om de arbetssökande blir det allt viktigare med goda ledare som kan attrahera rätt arbetskraft för ett företag/organisation.

Ett gott och inspirerande ledarskap bäddar för framgång

Jämtland Härjedalen har en unik attraktionskraft i vår kombination av natur, kultur och gastronomi. Med ett inspirerande ledarskap kan vi nå vår fulla potential och skapar tillsammans framtidens besöksnäring i regionen.

Vi välkomnar destinationsföreträdare, turismstrateger, turismutvecklare, turistinformatörer och turism-företagare i Jämtland Härjedalen till en inspirerande dag med föreläsningar på temat ledarskap.

Plats: Frösö Park Hotel, Cronstads väg 2, Frösön

Program

08.45 Kaffe & smörgås

09.15 Inledning

09.45 Ledarskap genom emotionell intelligens – Simon Frindi, LENZO

10.45 Paus

11.00 Ledarskap & Employer Branding – Pernilla Gravenfors

12.00 Lunch

13.00 Affärsrelationer i världsklass – Kristoffer Schjött-Quist

14.00 Sammanfattning

14.30 Avslut

Anmälan

Anmälan senast 1 maj 2022 till: Anne Adsten, JHT

Deltagandet på konferensen är kostnadsfritt. Lunch till självkostnadspris betalas på plats.

Avbokning efter 1 maj faktureras, 300 sek + moms.

JHT Academy

Om föreläsarna

Ledarskap genom emotionell intelligens – Simon Frindi, Lenzo

Simon Frindi arbetar på LENZO med ledningsgrupper samt självledarskap och har under åren utbildat flera hundra ledare inom olika branscher både i Sverige och internationellt. Med sin bakgrund från elitidrottsvärlden har han även anlitats av Svenska konståkningslandslaget för att utveckla ledarskap och mental träning. Simon är utbildad professionell coach och ledarskapsutvecklare. När Simon arbetar med ledare fokuserar han på mycket mer än bara utveckling av färdigheter och kunskap, då han vill ge ledare rätt förutsättningar att på riktigt utveckla kulturen i företag /organisationer.

Ledarskap genom emotionell intelligens är ett koncept med fokus på ledarskap och hur ledare kan stärka medarbetare och skapa högpresterande team. Emotionell intelligens är förmågan att förstå och kunna sätta sig in i och tolka den emotionella informationen som vi får från våra egna och andras beteenden samt känslor. Genom det kan vi effektivt hantera situationer, andras prestationer, fatta bättre beslut och effektivt nå resultat tillsammans med och via andra.

Från självmordsprojekt till aprilskämt Om ledarskap och Employer Branding – Pernilla Gravenfors

Pernilla berättar om hur man stärker sitt ledarskap och hur det kan påverka arbetsgivarvarumärket. Pernilla kommer att dela konkreta exempel och erfarenheter för att inspirera dig i att stärka ditt företag/organisation.

Pernilla har 25 års erfarenhet från bl a hotellkoncernerna Comwell, Choice & Holiday Club, från 6 olika destinationer i Norden och 100-tals medarbetare. De senaste 13 åren  har hon varit verksam i Åre som VD på Copperhill Mountain Lodge och Åre Holiday Club. Idag driver hon bolaget Elevation Leadership för att sprida erfarenheter inom affärsutveckling och ledarskap.

Affärsrelationer i världsklass  – Kristoffer Schjött-Quist

Kristoffer Schjött-Quist har varit verksam inom event och besöksnäringen i hela sitt liv. Han är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare inom affärsrelationer men har också en gedigen bakgrund som entreprenör där han bland annat har grundat FöretagsTV /filmföretaget Pointbreak Media AB, Eventbyrån Eventyr AB, aktivitetsföretaget Satellit Aktivitetspartner och GoGotland (tillsammans med kollegor).

Vi har bett Kristoffer komma hit och ge sin syn på ledarskap och affärsutveckling inom besöksnäringen.

# Att få personal och kunder att längta tillbaka.

# Att utveckla sin service genom enkla digitala hjälpmedel.

# Att träna sin personal i oväntat bra kundbemötande.

Kristoffer sitter även med i Åre Destinations styrelse och är 50% jämte med ett hjärta som klappar för natur, affärer, arbetsglädje och upplevelser.

Skip to content