Sustainable Journeys Jämtland Härjedalen

JHT nyhetsbrev v12 2024

22 mars, 2024
Text: Anne Adsten, JHT
Jämtland Härjedalen finns nu representerade på Sustainable Journeys UK.

Jämtland Härjedalen Turism:s vd tackar och hälsar glad påsk. Arbetet med att organisera regionens vandringsleder fortsätter och nyligen har ett dialogmöte arrangerats av JHT. Tyska stjärnkocken Tim Mälzer har gjort ett matlagningsprogram hos Hävvi Elaine Gårdsbutik & Restaurang. Jämtland Härjedalen har valts ut av researrangören Sustainable Journeys UK. Gästnätter i januari 2024 visar fortsatt ökning av danska gästnätter.

Rader från VD 

Glad påsk så klart och tack gänget!

Jag vill så klart önska er alla en riktigt glad påsk så småningom, helt klart en av årets höjdpunkter. Till de av er som ges möjligheten till ledighet, hoppas på många lagom röda näsor, massor av friskluft, trötta ben, god mat och umgänget ni mår allra bäst av. Till de av er som på ett eller annat vis arbetar under påsken, för ni är många som gör det för att ge oss lediga möjligheten att uppleva, tack.

Läs mer

Dialogmöte vandringsleder

Tisdagen den 19 mars genomfördes ett digitalt möte med 40 personer från hela länet som på olika sätt är engagerade i vandringslederna där inte staten är huvudman. Det var deltagare från ledaktörer, destinationsbolag, politiken, kommuner, Region Jämtland Härjedalen, Länsstyrelsen Jämtland och Naturvårdsverket. Temat för mötet var det fortsatta projektarbetet med organisering och samordning av vandringslederna nationellt, regionalt och lokalt. Projektet “Organisering av vandringsleder” pågår till 31 december 2024 och finansieras av Naturvårdsverket.

Läs mer

Jämtland Härjedalen utvalt av Sustainable Journeys UK

Sustainable Journeys är en ny researrangör/plattform i Storbritannien som är dedikerad att hjälpa gäster att ta steget till hållbart resande. Jämtland Härjedalen Turism, via det pågående projektet Välkommen åter, har godkänts för samarbete med Sustainable Journeys efter ett inledande möte med VD Melissa Tilling under Visit Swedens Swedish Workshop i London i november 2023.

Läs mer 

Kommersiella gästnätter januari

De kommersiella gästnätterna för Jämtland Härjedalen i januari bjuder tyvärr på en minskning jämfört med januari 2023 med -8%. Riket som helhet visar +2%. Den svenska marknaden (-10%) låg bakom hela minskningen.

Den danska marknaden var liksom i december det stora positiva utropstecknet för Jämtland Härjedalen, både i volym mätt (+5 674 gästnätter) och procentuellt (77%). En gynnsam valutakurs är en del i förklaringen, liksom det faktum att vi i vinter har haft en direkt flyglinje mellan Köpenhamn och Åre Östersund Airport samt att vi har en barnvänlig, säker och prisvärd kvalitativ produkt. OCH att vi haft en gemensam kampanj under hösten riktad mot den danska marknaden.

Läs mer

Tyskt matlagninsprogram gästade Hävvi Elaine

Tysklands största matlagningsprogram, Kitchen Impossible, gästade Hävvi Elaine Gårdsbutik och restaurang förra våren för att spela in ett avsnitt där kända kocken Tim Mälzer utmanades att återskapa Elaine Asps samiska kreationer utan recept för att bjuda Elaines vänner (jury). JHT:s projekt Välkommen åter fick vara med i planering av utflykter och agerade tolk under inspelningarna hos Elaine i Lockåsböle, utanför Myrviken.

Läs mer

Läs hela Jämtland Härjedalen Turism nyhetsbrev v12 2024.

Skip to content