Topptur. Foto Anette Andersson

JHT nyhetsbrev v34

24 augusti, 2020
Text: Anne Adsten, JHT
Topptur. Foto Anette Andersson
Dela på twitter
Dela på facebook
Dela på google
Dela på linkedin
Dela på email

Om att säsongsjobb i fjällen, turismutbildningar i Jämtland Härjedalen, gästnattsstatistik för juni månad och en hel del länkar och tips.

Säsong i fjällen – jobba i JH

Många fjälldestinationer startar nu rekryteringen inför vintersäsongen. För många av de sökande är det kanske första gången de arbetar på en annan ort och naturligtvis finns många frågor som mer insatta i turismbranschen ser som självklara. I artikeln har vi listat några av de frågetecken som kom upp på den Digitala Fjällmässan som Arbetsförmedlingen nationellt genomförde 18e augusti där Skistar, Destination Lofsdalen och JHT medverkade.
Komplettera gärna egna rekryteringssidor.
Läs mer

Turismutbildningar i JH

Tillgången på rätt kompetens är en helt avgörande faktor för företags och organisationers utveckling. Matchningen mellan utbildningssystemet och arbetsmarknaden är av stor betydelse, både på kort och på lång sikt.

Men vilka utbildningar finns egentligen i regionen med bäring på turism? I artikeln har vi påbörjat en lista – komplettera gärna!
Läs mer 

Gästnattsstatistik Juni 2020

Gästnattsutvecklingen är fortsatt påverkad av rådande situation, men för juni går utvecklingen i positiv riktning. Jämtland Härjedalens gästnätter minskade med 42% jämfört med juni 2019, vilket är lite bättre än riket och övriga Norrland och i paritet med Dalarna och Värmland. Den svenska marknaden minskade med 14%, medan utlandet fortsatt visar på mycket stora tapp. Vissa marknader saknas i princip helt. Julisiffrorna kommer ca 9e september.
Läs mer 

 

Läs hela JHT nyhetsbrev v34 2020 här

Skip to content